"BOOM, så blev det en second hand-affär"

Second hand är en allt mer uppåtgående trend och när andraårseleverna Petra Tegnevall, Emelie Nilsson, Fanny Lindblom och Lydia Berglund skulle starta sitt företag i kursen "Entreprenörsskap" kändes en second hand-butik därför som det rätta valet. Lost and Found kommer hållas i samband med Ung Kreativ och äga rum i samma lokaler.

12 oktober 2012 06:00

Att second hand är populärt har knappast gått någon förbi, vilket gjorde valet av företag för de fyra tjejerna ganska enkelt. Det var dock inte den första tanken som slog dem, trots allt.

- Vi hade först tänk sälja väskor men sen frågade vi oss själva "behöver någon verkligen det här, vad vill man ha i Piteå?", förklarar Lydia, och Emelie fyller i:

- Och "BOOM" så kom vi på att starta en second hand-butik. Vi insåg att Piteås andra second hand-alternativ stänger för tidigt för att många ungdomar ska kunna vara där på vardagarna och vi ville öppna ett ställe där ungdomar kan hänga.

Fynda kläder
På senare tid har ett samarbete med Ung Kreativ även tagit form, vilket innebär att "Lost and found", som butiken kommer kallas, ska hålla till i samma lokaler som pysselträffarna. Om allt går som planerat kommer affären att öppna på onsdag, 17/10.

- Allt är inte hundra procent säkert än, men troligtvis kommer vi samarbeta med Ung Kreativ. Vi kommer ha öppet på onsdagar från 18-21, då man kan komma och fynda kläder och sedan fixa till dem på plats ifall man vill pimpa till kläderna eller sy till dem, berättar Emelie.

"Kul kurs"
"Lost and found" är ett företag som Petra, Fanny, Lydia och Emelie startat i samband med kursen Entreprenörsskap som de valt som individuellt val på Strömbackaskolan, där man får lära sig om hur det är att starta ett eget företag.

- Det är en jävligt kul kurs där man får lära sig hur det går till, med lite hjälp på vägen, säger Emelie.

Som hjälp har tjejerna blivit medlem i Ung Företagsamhet, på vars hemsida de bland annat fått tips om samarbetskontrakt och hur en affärsplan kan se ut.

För att marknadsföra sin butik har de startat sidor på Facebook och Instagram, och även hängt upp lappar i stan där man kan läsa om hur man kan komma till "Lost and found" en gång i veckan och hänga, lyssna på musik, fika, och förstås handla kläder i andra hand vilket tjejerna ser som ett väldigt bra koncept.

- Man kan köpa en snygg tröja för 50 spänn istället för 400, och dessutom tänker man ju på miljön också. Second hand äger, avslutar tjejerna.

FAKTA Rubrik
Text
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!