Alter bröt den tråkiga sviten

Det har varit tungt för Alterdalen efter uppehållet. Men igår lossnade det - seger borta mot Vidsel med 3-2 (2-1).- Riktigt skönt, sa spelande tränaren Magnus Johansson.

Johnny Landgren avgjorde när Alter vann. (arkivbild)

VIDSEL2009-08-19 06:00
Vidsel började bäst och tog ledningen i den fjärde minuten genom Fredrik Johansson.
Sen vände Alterdalen. Först genom Magnus Johansson som kvitterade, fint framspelad av Jonny Landgren, och sen Jonas Rydberg som gjorde 1-2 efter hörna i 33:e minuten.
Ganska rättvist eftersom Alter tog över efter Vidsels fina start.
I andra blev det tufft. Alter åkte på skador. Johnny Landgren, Erik Ekfelt och Magnus Johansson tvingades kliva av.
Men Johnny kom tillbaka - och avgjorde.
Vidsel satsade på kvittering och skapade en rad chanser.
- Vi hade frilägen, skott i stolparna och ribban men det ville sig bara inte, säger Vidsels tränare Greger Sundman.
Istället för kvittering satte Johnny Landgren 3-1.
Vidsels reducering, genom Fredrik Johansson, kom när det återstod några minuter.
- En riktigt tung förlust. Men grabbarna visar en härlig moral och var värda ett bättre öda, säger Greger.
Glädje i Alterdalen som förutom skadorna även fick Patrik Berglund frilägesutvisad.
- Vi behövde den här framgången. En riktigt skön seger, sa Magnus Johansson.
Bra i Vidsel: målvakten Markus Lundgren, backarna Martin Öhlund och Mikael Berglund, mittfältarna Oskar Lundberg och Erik Gudmundsson samt tvåmålsskytten Fredrik Johansson.
Alterdalen hade också en bra målvakt i Johannes Lidström. I övrigt ska Jonas Rydberg, kämpen Johnny Landgren och Erik Sundström nämnas.