Tvivelaktigt epa-nöje

Vi kan i och för sig ha missat det här på PT, men mest troligt är det knappast någon ny sport. Att så kallade epa-traktorer ska sladda sönder fotbollsplaner.

2 oktober 2017 10:54

Enkelt förnuft – på fotbollsplaner ska det spelas fotboll. Och det kanske för tydlighetens skull borde ingå i förarutbildningarna för att undvika eventuella missförstånd.

Det finns i och för sig en sport som heter drifting där det gäller att sladda snyggt – men då handlar det om speciella tävlingsbanor på asfalt.

Förarna av två epa-traktorer bestämde sig för att sladda sönder den så kallade Minizoo-planen vid Norrstandsområdet där det bland annat spelas fotboll under Piteå Summer Games.

Thomas Höglund blev ögonvittne då två "epor" körde på planen söndag kväll..

– Jag har inte helt koll på dagens epa-traktorer men det såg ut som två vita bilar av pickup-modell, troligen japanska, som var ute och sladdade, berättar Höglund.

– Främst är det väl ett föräldraansvar så jag hoppas att den här informationen kan nå föräldrarna till ungdomarna som körde sönder planen, säger han.

Det är Parkförvaltningen på Piteå Kommun som sköter planerna och får räkna med extra jobb till våren för att återställa planerna i spelbart skick.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micke Lindgren

Ämnen du kan följa