Målvakten David Rautio återvänder till föreningen efter spel i Linköping och Brynäs. Han kommer in då Niklas Rubin lämnar, sannolikt för Frölunda, vilket vi skrivit om tidigare.

– Rautio har en hög lägstanivå och är en väldigt rutinerad målvakt. Han har gjort väldigt bra ifrån sig, säger general manager Stefan "Skuggan" Nilsson.

Tillsammans med Joel Lassinantti bildar duon målvaktsparet 2019/2020. Tredjespaden kommer att tas av någon juniormålvakt.

Forwarden Isak Brännström, 21 i år, ansluter från HV71. Han gjorde ett fint slutspel med sex poäng (2+4) på nio matcher.

– Vi hade kontrakterat honom före det. Han gjorde ett fantastiskt bra slutspel. Det blir enormt kul att få jobba med honom i två år, säger Nilsson.

Han fortsätter:

– Vi får en spelare som är skridskostark och skicklig i spelet med puck. Han jobbar hårt och har hög potential.

Det tredje nyförvärvet är finske centern Juhani Tyrväinen från Helsingfors.

Han är aktuell för Finlands VM-lag.

– En bra center som jobbar stenhårt och gillar fysiskt spel. Han kommer att tillföra väldigt mycket i vår offensiv och stå för mål och assist och bli delaktig i vårt powerplay. Det känns spännande.

Tyrväinen svarade för 42 poäng (16+26) på 56 matcher senaste säsongen.

Luleå har fullt på backsidan men siktar på fler forwardar.

– Vi har analyserat säsongen och känner att vi behöver bli bättre i powerplay. Där saknar vi just nu en högerfattad spelare.

Stefan Nilsson är säker på att Luleå kommer att göra en bra säsong.

– Vi har ett starkt lag på pappret och kommer att tillhöra övre halvan även om vi lönemässigt ligger på den lägre, säger han.