Ropades ut som diskad under loppet - vann ändå

Hortlaxamatören Nils Westerberg har varit med om en hel del inom travsporten. "Men aldrig det där. Nu hörde jag inte att vi ropades ut som diskade. Nu var Helix bra och vi vann ju ändå", konstaterade Nils.

Nils Westerberg vann loppet i Skellefteå med hästen Helix trots att ekipaget ropades ut som diskade

Nils Westerberg vann loppet i Skellefteå med hästen Helix trots att ekipaget ropades ut som diskade

Foto: Bosse Lundkvist

Trav2021-06-13 18:01

Helix var på väg fram i tredjespår 1200 meter från mål när det meddelades i högtalaren att ekipaget var diskvalificerades. Speakern rättade sig dock ganska snabbt och meddelade att diskningenhandlade om ett annat ekipage. I det läget satt Helix och Nils Westerberg utanför ledande Al´s Raging Ace.

– Jag hade bra kontroll på ledaren och förstod att vi skulle vinna mot den, men Helix hade ju fått en tung löpning och jag var orolig att någon skulle komma och spurta snabbt bakifrån över upploppet, sa Nils och fortsatte:

– Det var hästens tredje seger under säsongen och nu fick vi ju visa att det inte bara är Djusebröderna (Mats E och Magnus A) som kan vinna lopp med honom.

Sista kommentaren placerades med glimten i ögat och faktum är att Nils kunnat åka hem med en kuskdubbel i bagaget.

– Jag tror att Jetline kunnat vinna om vi fått fritt tidigare. När luckan kom var de andra redan inne på upploppet, kommenterade Westerberg som hoppas att poängen för Jetlines del ska räcka till midsommartävlingarna i Skellefteå.

– När formen sitter där kan han vara långt framme i midsommarkransen, men kommer vi inte med där kanske vi siktar på Lycksele istället. Har inte läst propositinerna så noga, kommenterade Nils.

En annan kusk med rötterna i Höglandsnäs körde hem en dubbel. Maria Bodin öppnade tävlingsdagen med Josefin Sandlunds Dyrgripen och fortsatte med ytterligare en drömstyrning i V4-2 med One More.

Piteådelägde Ravn Kiro (Mikael Lindqvist) öppnade V4-spelet. Skrällen Matter Håleryd höll undan för två Piteåekipage - Anthem och Mellby Fog - i V4-2, loppet som Nils Westerberg var inne på att han kunna vinna ifall Jetline fått chansen över sista långsidan.

En vinnare tog hand om hela V5-potten som var rekordlåga 47 532 kronor. 

Älvsbyhästen Hammarns Qrut (Per Gustafsson) var megafavorit i V5-5. Spelarna hade förstås den senaste topprestationen på näthinnan. Trots att Hammarns Qrut slapp runda ett femtonhästarsfält den här gången noterades han för drygt två och en halv sekund sämre kilometertid än vid sin senaste seger. Sindys Tove (Stefan Johansson) trampade gasen i botten sedan Ove Odin (Annalena Lindqvist) galopperat i spets 1200 meter från mål. Hammarns Qrut gjorde långt ifrån någon plattmatch, men var aldrig i närheten av att hinna ifatt Sindys Tove.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!