76-åringen vann dubbelt på Skellefteåtravet

Flerfaldige championkusken Jan Norberg är fortfarande ett fenomen i sulkyn. 76-åringen vann dubbelt under Skellefteåtravets söndagstävlingar. "Den där har jag haft flera trevliga duster med under åren", kommenterade Jan när kuskkollegan Ove A Lindqvist hjälpte till under prisutdelningen efter ett av loppen.

76-årige Jan Norberg är still going strong. Vann två av loppen på Skellefteåtravet och gick upp i kusktoppen i championatligan.

76-årige Jan Norberg är still going strong. Vann två av loppen på Skellefteåtravet och gick upp i kusktoppen i championatligan.

Foto: Arkivbild

Trav2022-05-08 19:40

Piteåägde Ros Faksen (Charlies Entreprenad) bärgade sin första seger i Jens Erikssons regi. Jan Norberg pressade sig till ledningen varvet från mål och sedan höll Ros Faksen undan knappt men säkert före Wild Wiking som utmanade den sista biten.

– Vi hade en rutinerad kille i vagnen idag och det behövs. Ros Faksen är lite knepig och han är inte helt hundra i travet, men det ska vi fixa till, säger Jens Eriksson om femåringen som vann på 1.29,7/2160 meter.

Norberg vann även med Stefan Johansson-tränade Joan C Boko (V5-1)

Piteåseger även i sista V5-loppet där lördagens "födelsedagsbarn", 69 år unge Lars Marklund spräckte segernollan med Abraxas.

– En skön seger. Vi prövade ny utrustning. Bland annat ett norskt huvudlag där vi målat vitt invändigt. Nu bjöd hästen äntligen till hela vägen. Kapacitet har han, men Abraxas har inte brukat sig i loppen tidigare, kommenterade Lasse Marklund.

14-årige Laxfaks blev en vinnare i monté i sitt första lopp under sadel. 8,88-oddsaren, som kom fram i dödspositionen, pressade sig till ledningen halvvarvet från mål och svarade knappt men säkert när det hårdnade till den sista biten.

Laxfaks vann på 1.31,5/2160 meter och höll undan med ett huvud före betrodde Guli Vinn som störtdök till slut. Katarina Palomäki satt i sadeln på Laxfaks.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!