Sverige och Öberg tog ny medalj

Sverige, med Svensbytjejen Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson, tog VM-brons i singel mixedstafett.

14 mars 2019 17:47

Det började minst sagt trevande för svensk del. Hanna Öberg blev tvungen att använda två extraskott i första skyttet (liggande), men hade trots det skapligt häng på täten.

Bättre gick det andra gången på skjutvallen, i det första stående skyttet. Då sköt Öberg fem träffar och när hon växlade över till Sebastian Samuelsson första gången låg Sverige femma – 6,7 sekunder bakom ledande Italien.

Samuelsson bommade ett skott i sitt första skytte, och sedan två i det andra. Trots allt klarade han sig undan straffrunda, men Sverige tappade till åttonde plats på sträckan.

När Hanna Öberg gick ut på tredjesträckan hade hon 23,8 sekunder upp till Ukraina längst fram.

Öberg gick snabbt i spåren, och även om hon återigen fick ta till ett extraskott i liggande skyttet förde hon Sverige upp till femte plats. Och efter felfritt skytte i stående växlade hon över till Sebastian Samuelsson på tredje plats inför sista sträckan, i ryggen på Norge och Italien i täten.

Samuelsson missade ett skott i liggande och luckan fram till konkurrenterna växte till nio sekunder, avståndet bak till fyran Tyskland var lika långt.

En bom blev det även i sista skyttet, men en bronsmedalj blev det trots allt för Sverige och duon Hanna Öberg/Sebastian Samuelsson.

Norge (MarteOlsbu Röiseland/JohannesThingnes Bö) vann guldet 14 sekunder före Italien (Dorothea Wierer/Lukas Hofer).

Sverige var 20 sekunder efter i mål, och hade till slut tio sekunder på godo till Tyskland (Denise Herrmann/Erik Lesser) över mållinjen i kampen om bronset.

Fler texter följer ...

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa