Svensbyns multiarena växer så det knakar

Succesivt växer den fram, Bäckvallen multiarena i Svensbyn, ett projekt som engagerar privatpersoner och entreprenörer i byn.

ANLÄNT. En monteringssats till utegymet har anlänt.

ANLÄNT. En monteringssats till utegymet har anlänt.

Foto: Tommy Norin

SVENSBYN2017-09-05 09:51

Under helgen pågick ett febrilt arbete med att färdigställa det arenabygge som är kostnadsberäknat till cirka 2,9 miljoner kronor. Bakom projektet står fotbollsklubben Svensby SK som fått två miljoner kronor i bidrag av allmänna arvsfonden.

– Dessutom har kommunen bidragit med 250 000 kronor och riksidrottsförbundet med 300 000, säger Anders Larsson, sekreterare i Svensby SK.

Det är han och Anton Nilsson som skött bidragsansökningarna.

– Totalt har vi fått 2,65 miljoner kronor så i dagsläget fattas det ungefär 250 000 kronor. Nu hoppas vi att folk i Svensbyn vill fortsätta att stödja satsningen. Det behövs ideella krafter, säger Anders Larsson.

Lyssnade på elever

Han berättar att idén till att bygga en multiarena på Bäckvallen föddes när klubben beslutade att rusta upp hockeyplanen. Han och de övriga i styrelsen kom på att det skulle ju kunna gå att göra mer.

– Så vi gick till skolorna i Svensbyn och Sjulnäs och bad om tips där vi ville veta skolelevernas önskemål. Utifrån det bygger vi arenan, säger Larsson.

Som nämnts är skateparken klar och under helgen var det gott om ungdomar som cyklade på banan. Enbart skateparken har kostat 400 000 kronor att bygga. Klubben har också asfalterat den intilliggande tennisbanan.

Parkoursatsning

– Nu fortsätter vi med det vi kallar för parkourområdet. Det består bland annat av en tre meter hög klättervägg, en hoppboll, en balansbom och rörställningar. Dessutom kommer det en bana för boule och en bana för beachvolleyboll.

Han uppger att multiarenan blir klar i höst. Det som återstår är ny sarg på hockeyplanen.

– Den kommer nästa år. Hockeyplanen ska också få konstgräs så att vi kan köra igång innebandyn och fotbollen lite tidigare. Egentligen skulle alla arbeten vara klara 2019, men det har gått så bra att vi hoppas kunna bli klara redan nästa år.

Byn ställer upp

Han pekar på hur bra byns folk ställt upp för att Bäckvallens multiarena ska bli verklighet.

– Lördag hade vi ett 25-tal personer som byggde och så har det varit hela tiden. Det är också fint att så många entreprenörer i byn vill vara med och stötta oss, säger Anders Larsson under tiden Peter Öhmans grävmaskin arbetar med dikning vid arenan och en traktor lyfter fram delar till parkourområdet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!