Storklubbens supportrar stöttar Nybyn

Nybyns fotbollslag får hjälp från oväntat håll. Supportrar till den tyska storklubben Borussia Dortmund stöttar nu laget ekonomiskt.

5 september 2019 10:25

Ett 100-tal medlemmar från den svenska falangen av den tyska storklubben skänker för andra året i rad pengar till Sverige United som stöttar fotbollsklubbar som arbetar för inkludering och mångfald.

"Schwedische Borussen" har Stefan Carlsson som ordförande.

– Klubben har inskrivet i sina stadgar att föreningen specifikt tar avstånd från rasism. En del i detta arbete är att vi varje år ekonomiskt stödjer en förening eller ett projekt som arbetar mot rasism och för tolerans, berättar Carlsson för Sverige Uniteds hemsida.

De tar tacksamt tagit emot gåvan på några tusen vidareförmedlar den till Nybyns IK.

Tränaren Jonas Lindmark har, vilket PT skrivit om flera gånger, bedrivit ett stort arbete för att bygga ett lag med många nya svenskar.

– Målsättningen är att spelarna ska ha roligt, att de ska utvecklas som spelare samt att de ska komma in i samhället på ett bra sätt, säger Jonas Lindmark till Sverige United.

– Många av de här killarna har varit med om hemska upplevelser. Jag låter dem vara med och lägga upp träningarna och hjälpa till med olika saker. En kille från Somalia fungerar som hjälptränare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Sandberg