Sverige spelade oavgjort mot Nederländerna

Sveriges U23-damer i fotboll spelade 2–2 i en träningslandskamp mot Nederländerna.

Ronja Aronsson, Piteå IF, spelade hela träningslandskampen. (Arkivbild)

Stockholms kommun2019-10-03 21:01

Joëlle Smits gav Nederländerna ledningen med 1–0 efter 29 minuter, men Sverige kvitterade till 1–1 innan halvtid.

Rebecka Blomqvist gjorde målet i den 42:a minuten. Och direkt i andra halvlek slog hon till igen med sitt andra mål för kvällen, 2–1 till Sverige.

Men Nederländerna skulle också få en tvåmålsskytt på Kungsängens IP. Joëlle Smits kvitterade till 2–2 efter 52 minuters spel och några fler kom aldrig. Oavgjort, alltså.

I den svenska truppen finns två spelare från Piteå IF: Ronja Aronsson och Linnea Selberg. Även Manchester Uniteds Lotta Ökvist, ursprunligen från Piteå, ingår i laget.

Nu fick bara Aronsson förtroendet. Hon spelade hela matchen. Selberg och Ökvist satt på bänken hela tiden.

På lördag möts Sverige och Nederländerna i en ny träningslandskamp. Då på Sollentunavallen.