Tung start för Kaylyn

Piteå IF:s fotbollstjejer förlorade träningsmatchen mot allsvenska konkurrenten Djurgården med 1-3 (1-2).-  Vi försökte men det var tungt, säger forwarden Kaylyn Kyle, som gjorde sin första match för sin nya klubb.

Kaylyn Kyle gjorde sin första match i Piteå IF:s dress. Hon fick inte så många bollar att jobba med mot Djurgården.                           im

Kaylyn Kyle gjorde sin första match i Piteå IF:s dress. Hon fick inte så många bollar att jobba med mot Djurgården. im

STOCKHOLM2009-03-20 06:00
Hon började som spjutspets, en riktig "target player" med uppgift att nypa fast bollar på topp. Men...
- Jag fick inte så många bollar att jobba med. Vi hade svårt att komma upp i anfallen, säger hon till PT:s utsände efter matchen.
Sant.
Och de bollar som hittade fram till henne rann oftast bort från henne utan att resultera i något positivt för de rödklädda Piteåtjejerna.
Förkaringar finns.
- Jag kom direkt hit från Cypern där jag varit med mitt landslag och är lite restrött. Sedan är det första matchen med nya laget.
Landslaget, ja.
Ytterligare två kanadensiska landslagsspelare är i antågande till Piteåtruppen, som kom till Stockholm några timmar innan torsdagskvällens match: Brittany Timko, forward, och Stephanie Labbé, målvakt.
Båda kommer att ansluta under PIF-lägret i Stockholm, som avslutas med match mot AIK i Solna på söndag.
Språket är svårt
- Det blir skönt när de kommer hit. Språket här är svårt, säger Kaylyn Kyle.
Hon tillägger snabbt:
- Men tjejerna i laget är toppen att ha att göra med.
Må så vara.
Men samarbetet i hela laget är något Piteå IF behöver jobba med, sett till träningsmatchen mot Djurgården.
Backlinjen var inte så stabil som man kan önska och laget bars mest av individuella prestationer, där mittfältsmotorerna Mari Lundqvist och Jessica Marklund skrapade ihop några plus på sitt konto.
Även 16-åriga målvakten Emma Gustavsson får sägas ha gjort bra ifrån sig. Bland annat räddade hon ett friläge genom att helt enkelt nypa bollen vid fötterna på en Djurgårdenspelare.
Målen, då?
Första satte Djurgården i åttonde minuten på ett inlägg med skarv där Jennifer Meier styrde upp bollen i nätet. Piteå kvitterade på ett djupt inlägg från vänster av Lena Blomkvist.
Vid straffområdesgränsen dök Linnea Nilsson Waara upp och satte foten till, så att bollen letade sig upp till vänster i målet, snyggt och med bra tajming i 32:a minuten.
2-1 och 3-1 satte Rebecca Johnson före respektive efter paus. I 38:e minuten nickade hon in Djurgårdens ledningsmål och i 70:e minuten var hon den som styrde in ett mål vid Emma Gustavssons vänstra stolpe efter att de snappat upp bollen vid Piteås inkast till vänster på egen planhalva.
- Jag vill se var vi står, sa Piteå-tränaren Peter Grundström inför matchen.
Svaret är att man ligger klart efter ett lag som Djugården, som började segt men sedan anföll med energi och hela tiden fyllde på med spelare i situationerna. I Piteålägret såg det tvärtom ut.
Började bra
- Vi började bra men blev ängsliga, säger Mari Lundqvist.
- Det blev ängsligt, vi är för försiktiga.
Något att jobba på under Stockholmslägret, som varar fram till söndag för Piteå IF.
n Så här spelade Piteå: Emma Gustavsson - Emelie Lövgren, Maria Åhlund, Linnea Gjersvold, Lena Blomkvist - Mari Lundqvist, Janina Marklund, Lina Johansson - Linnea Nilsson-Waara, Kaylyn Kyle, Johanna Lindahl (65).
Ersättare: Emma Thall (65), June Pedersen, Erika Nilsson-Waara, Charlotte Nygren, Camilla Johansson.
n Målen: 1-0 (8) Jennifer Meier, 1-1 (32) Linnea Nilsson-Waara, 2-1 (38) Rebecca Johnson, 3-1 (70) Rebecca Johnson.