Stenberg kan ta guld igen

Förra året blev hon svensk mästare i ishockey med Luleå/MSSK. I år har forwarden Rebecca Stenberg, från Piteå, chans att ta guld igen. Den här gången med Djurgården. "För mig blir det att försöka försvara guldet och det är klart att jag vill göra det", säger hon.

SM-final. Rebecca Stenberg, Djurgården, spelar SM-final mot HV 71. (Arkivbild)

SM-final. Rebecca Stenberg, Djurgården, spelar SM-final mot HV 71. (Arkivbild)

Foto: Maria Johansson

STOCKHOLM2017-03-14 13:49

Inför säsongen lämnade Rebecca Stenberg Luleå/MSSK för Djurgården. Stockholmslaget blev tvåa i grundserien i SDHL och tog sig till SM-slutspel.

Djurgården vann först kvartsfinalserien med 2–0 i matcher mot Leksand (i bäst av tre matcher) och sedan semifinalserien med 2–1 i matcher mot Linköping (i bäst av tre matcher).

– Det har varit en bra slutspelsserie. Det har inte gått spikrakt utan vi har fått kämpa för våra segrar och det kommer vi även att få göra mot HV 71, säger Rebecca Stenberg.

24-åringen berättar varför Djurgården har tagit sig till SM-final:

– Framgångsreceptet är att det inte alltid har gått så lätt. Vi har haft våra motgångar. Vi har även en mix av spelare som är bra.

Onsdag kväll spelar Djurgården den första SM-finalmatchen, i bäst av tre, på bortais mot HV 71.

– Det ska bli jätteroligt. Vi har blivit starkare och starkare under säsongen och fått ihop spelet mer och mer. Vi förtjänar en plats i finalen, säger Rebecca Stenberg.

Det blir hennes andra SM-final i rad. Förra året blev hon svensk mästare med Luleå/MSSK som vann finalserien mot Linköping med 2–1 i bäst av tre matcher.

– Jag var ju i final ifjol och jag kommer ihåg att det var jättekul att avsluta säsongen med vinst och guld. Det är det slutgiltiga målet nu.

Inför den första SM-finalmatchen har hon koll på sina nerver – än så länge i alla fall.

– Just nu är jag ganska lugn, men ju mer det närmar sig desto mer och mer nervös lär jag bli, säger hon.

Under SM-slutspelet har tre mål och två assist kommit från Rebecca Stenbergs klubba. Nu hoppas hon kunna fortsätta att leverera.

– Jag är nöjd hittills, men jag vill fortsätta att prestera i finalserien, säger hon.

Rebecca Stenberg har flera A-landskamper i bagaget, men i måndags blev hon bara uttagen som reserv till det svenska damlandslagets VM-trupp.

– Det är klart att jag alltid vill komma med, men nu är jag reserv. Det är som det är och jag får utgå från det. Just nu fokuserar jag bara på SM-finalspelet. Det är här och nu som gäller, säger Rebecca Stenberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!