Skellefteå föll mot Modo

Ett sent avgörande knäckte Skellefteå i träningsmatchen mot Modo. Det blev förlust med 3–4, och Skellefteås första nederlag på försäsongen är ett faktum.

Bud Holloway var på hugget med två mål, men Skellefteå AIK förlorade ändå tisdagens träningsmatch mot Modo. (Arkivbild)

SKELLEFTEÅ2018-08-28 21:52

Det började dåligt för SHL-gänget Skellefteå redan i den första perioden.

Henrik Björklund sköt ett direktskott upp i högra krysset efter drygt sex minuter. Och ett par minuter senare utökade Daniel Sylwander Modos ledning till 2–0, också då med ett avslut nära högra krysset.

En tung inledning för Skellefteåkeepern Gustaf Lindvall, men han spelade upp sig eftersom.

Och Modokassen vaktade av förre Skellefteåmålvakten Erik Hanses, som fick släppa sitt första mål förbi sig efter 13 minuter. Då reducerade Bud Holloway med sylvasst skott upp i första krysset till 1–2.

Hockeyallsvenska Modo gjorde enda målet i den andra perioden genom Jonathan Jonsson, men i den tredje kämpade Skellefteå sig tillbaka.

Bud Holloway fick stå fri i slottet och reducerade till 2–3 i powerplay med 16.25 kvar på klockan.

Den kanadensiske forwarden var pigg i matchen, och belönades alltså med två mål.

– Jag är glad över målen. Något jag har velat ska lossna. I alla fall hitta lite känsla för pucken. Jag fick bra passningar. Jag var glad att se dem gå in, sa han till Norran.

Och tre minuter senare prickade Oscar Möller in kvitteringen till 3–3.

Då talade mycket för att Skellefteå skulle ta sin tredje raka seger på försäsongen, men så fick Modo chansen att spela i numerärt överläge i slutet av matchen.

Efter ett snyggt triangelspel med två snabba passningar sköt Jonathan Jonsson sitt andra mål för kvällen med ett direktskott från högra tekningscirkeln.

Gustaf Lindvall var chanslös på sidledsförflyttningen och Modo vann med 4–3.

Träningsmatchen spelades i Dunderhallen i Strömsund.