Mel Odin glänste i comeback

Christian Månsson med Parimutuel blir Skelleftetravets bidrag till Sverigeloppet under Elitloppshelgen i slutet av månaden. Fyraåringen avvisade enkelt storfavoriten Brisco Boko över upploppet i V4-avslutningen.

Mel Odin segrade på Skelleftetravet. (arkivbild)

Mel Odin segrade på Skelleftetravet. (arkivbild)

Foto: Monica Sandberg

SKELLEFTEÅ2012-05-09 06:00

- Fantastiskt, det blir kul förstås, jublade Månsson.

Den lille energiske 4-åringen visade upp en imponerande form och vann för klassen fina 15,4/2140-volt.

Mel Odin tillbaka
- Han är lite trög och även om det inte syntes, så vann han med krafter kvar, påstod Christian Månsson i segerintervjun.

Mel Odin var en annan häst som gjorde ett gott dagsverke i går. I första starten på nära åtta månader kom den läckre sexåringen tillbaka med bravur.

- Han har jobbat på bra efter sin gaffelbandsskada och det är klart att man tror på ett bra år för hans del, sade Micael Melander efteråt.

Men faktum är att Mel Odin kom undan med andan i halsen. 12-årige Best Elden var nämligen sällsynt förbättrad och spurtade som en retad tiger. Hade förmodligen vunnit om loppet varit något längre.

Gunnar Melander började dagen med lovande Faks Nils. Vann på för klassen snabba 31,3/2140 m.-volt.

- En stark och rejäl häst, kommenterade Gunnar Melander.

Därefter fortsatte Leif Erikssons stallflyt genom Västerbo Mission. Femåringen spurtade ner allt motstånd och Leif kunde sitta still som Flemming Jensen bakom sin häst.

Mot fin säsong
I fjol hade Kiss Francais-dottern en formtopp vid denna tid.Det verkar bli dacapo i år och det är möjligt att Västerbo Mission har mycket att hämta i rikstoton framöver i denna form.

Ulf Strömbäcks Explosive Ås visade att han är på väg mot en fin säsong i P21-loppet. Var riktigt rejäl i spåren och vann säkert efter en vass slutrunda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!