Nyförvärvet till Skellefteå idag

Idag är det dags för SHL igen för Skellefteå AIK då Djurgården gästar. Samtidigt ansluter nyförvärvet Tuomas Kiiskinen. "En väldigt användbar spelare", säger tränare Tommy Samuelsson.

Tuomas Kiiskinen, här i Växjös tröja, kommer till Skelleftep idag.

Tuomas Kiiskinen, här i Växjös tröja, kommer till Skelleftep idag.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Skellefteå kommun2019-10-31 09:02

Klubbens besked är att Kiiskinen kommer till Skellefteå vid 13-tiden idag vilket betyder att han inte hinner att medverka på förmiddagens ispass.

Finländaren är däremot spelklar och det kan också bli så att han spelar redan i kväll.

– Inget är bestämt utan beslutet tas under eftermiddagen, säger Tommy Samuelsson och fortsätter:

– Det vi vet är att vi får in en kropp till i truppen. Och som vi sagt till laget så är i stort sett alla friska just nu vilket betyder att konkurrensen ökar. Vi har även Albin Sundsvik uppe i A-laget, så det gäller att gilla läget och anta utmaningen som följer, både som ledare och spelare.

Under onsdags träning matchades Rickard Hugg i kedjan med Joakim Lindström och Tom Pyatt. Det kan samtidigt ha varit en vinkning att Tuomas Kiiskinen kommer få chansen bredvid Jocke och Pyatt.

– Vi får helt enkelt se vad som händer. Vi ändrar ju lite i de flesta kedjor då Frödén går in med Wingerli och Pettersson samtidigt som Jonte Berggren spelare med "Lirre" (Linus Lindström) och Möller. Det är kedjor vi tror på i framtiden och med Kiiskinen får vi fler variabler för att hitta spännande konstellationer, säger Samuelsson och fortsätter:

– Så möjligheterna att placera in Kiiskinen är många. För jag är rätt säker på att han är en sådan spelare som är duktig på att anpassa sig utifrån den rollen han får och vad som behövs i just den kedjan. En väldigt användbar spelare helt enkelt.

Om och var Kiiskinen spelare återstår helt enkelt att se. Det vi däremot vet är att 33-åringen kommer från en utlåning till Saipa i den finska ligan där det blev sju (2+5) poäng på elva matcher.

– I senaste matchen spelade han över 20 minuter, så det flaggar ju för att han är i bra form när det kommer till matchstatus. Även fått spela i samma kedja med en gammal bekant till mig, John Persson som jag hade i Färjestad. Så det ska helt enkelt bli spännande att se Kiiskinen på plats här i Skellefteå, avslutar Tommy Samuelsson.

Karta: Skellefteå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!