Draget dansade ihop 15 pokaler

Dansdraget från Älvsbyn snurrade till sig inte mindre än 15 pokaler på Guldsnurren i Skellefteå. Dubbla förstapris blev det för Moa Johansson, först i Boogie Woogie J R tillsammans med Adam Lundström, och sedan i dubbelbuggklassen med Martin Nilsson och Judith Grahn som danspartners.

I Bugg Barn R gick tre av Dansdragets par till final. För Filip Backman och Ella Sjölund slutade tävlingen med en fin andraplats.

I Bugg Barn R gick tre av Dansdragets par till final. För Filip Backman och Ella Sjölund slutade tävlingen med en fin andraplats.

Foto:

SKELLEFTEÅ 2011-10-26 04:41

I söndags samlades dansare från Norrbotten och Västerbotten för att göra upp i tävlingen Guldsnurren i Skellefteå.

Älvsbyföreningen Dansdraget anlände till tävlingen med 42 tävlande, vilket var den största truppen dansare.

Moa än en gång
I Boogie Woogie började Älvsbygänget ta för sig av pokalerna: Adam Lundström och Moa Johansson segrade i BWJR och Roger Bergman och Mona Dahlberg blev tvåa i BW35+R.

Sedan var det dags för dubbelbugg. Eftersom det var få anmälda i dubbelbugg ungdom, dubbelbugg juniorer och dubbelbugg vuxna slog arrangörerna ihop alla grupperna till en klass.

Än en gång fick Moa Johansson kliva upp högst på prispallen, nu tillsammans med Martin Nilsson och Judith Grahn. På fjärde plats kom klubbkamraterna Pontus Stenberg, Ida Lundberg och Emma Backman.

Efter pausen startade den stora gruppen med buggare. Först var det uttagning och extrachans. När de tolv bästa paren var utsedda drog Duellerna igång, där segrarna gick till A-final. De som förlorade sina dueller gick till B-final.

Stolta tränare
- Dansdragets alla dansare stod för fina insatser och tränarteamet kände sig mycket stolta över alla prestationer och framsteg, rapporterar Maria Engström.

I Bugg Barn R gick tre av Dansdragets par till A-final och placerade sig på andra till sjätte plats enligt följande: 2) Filip Backman - Ella Sjölund, 5) Viktor Nilsson - Kajsa Nilsson, 6) Joakim Jacobsson - Ida Groth.

Övriga par placerade sig tätt därefter i B-finalen Det utdelades även pokaler till de tre bästa i B-finalen.

Gick till final
I Bugg Ungdom R gick två Älvsbypar till A-final och placerade sig som fyra respektive sexa: 4) William Wikström - Emmy Engström, 6) Pontus Stenberg - Lisa Lundström.

Till B-finalen fick Dansdraget också med ett par: Albin Eriksson - Emma Backman.

I Bugg 35+ R blev Ulf Andersson och Mona Vikman trea.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om