Norrsken har chansen att bli tvåa

Norrsken ledde med knappa 1-0 när 20 minuter återstod i damtrean mot Trångfors.Sedan gjorde Norrsken fem mål inom en kvart och vann med, nej inte 6-0, men 5-1...

SJULSMARK2008-09-08 06:00
Norrsken gjorde samtliga sex mål. Tränaren Johan Svanberg förklarar:
- Deras mål var ett självmål av en av våra tjejer. Bland det snyggaste självmål jag sett, sa Johan med ett skratt.
Målet spelade mindre roll, Norrskens seger var redan i hamn.
- De spelade tajt i första halvlek, vi ledde bara med 1-0 i halvtid.
Det var Madelene Öhman som gjorde målet - direkt på en hörna!
I 70:e minuten kom förlösande 2-0 genom Sofie Johansson. Sedan 3-0 av Josefin Norberg.
Det var nästan exakt likadana mål, båda kom efter framspelaningar från Madelene Öhman.
Hon hade även sin fot med i fjärde målet. Hon slog en frispark som Julia skarvade vidare på Frida Svanbergs vad och in i mål.
Därefter kom självmålet mellan innan Josefin Nilsson avslutade målskyttet med sin andra fullträff för kvällen - 5-1.
- Efter en lite trög första halvlek hittade vi ytorna i den andra. Det var enkel matematik, log Svanberg.
Madelene Öhman förtjänar MVG för sitt mål och tre målgivande passningar.
I övrigt får alla godkänt för laginsatsen.
- Vi agerade som ett topplag idag.
Två matcher återstår, Norrsken har säkrat tredjeplatsen och kan faktiskt även kliva förbi Lira upp på silverplats.
Då krävs seger mot Blåsmark och Gammelstad samtidigt som Infjärden måste hjälpa till genom att besegra Lira i sista matchen.
- Fullt möjligt, det skulle vara kul. Det är i alla fall vår målsättning just nu, avslutade Johan Svanberg.