Moa avgjorde för Munksund

Det går uppåt för Munksund. Och neråt för Norrsken i division 3 Norrbotten.Gårdagens match på Sjulevi i Sjulsmark vann Munksund med 2-1.- Ett rättvist resultat, påstod tränaren Mikael Ekberg.

Munksund vann över Norrsken i damtrean med 2-1, och laget matchhjältar blev Moa Lindgren (till vänster) och Emma Olofsson som gjorde 2-1 respektive 1-0-målet.

SJULSMARK2011-06-07 04:44

I och med segern passerades Norrsken i tabellen av Munksund.

Ett Norrsken som inledde serien med två raka segrar, men som nu har fyra förluster i följd.

Förlusten igår missade dock tränaren Birger Grahn. En kvart in i matchen åkte han till Älvsbyn för att ta emot ett stipendium.

Assisterande tränaren Selmin Botic.

- Vi har inget flyt just nu. Men det är bara att komma igen och vinna nästa match.

"Skapade mer"
Det blev en spelmässigt jämn match, där dock Munksund var lite tyngre i offensiven.

- Jo, jag tycker vi skapade mer målchanser, sa Mikael Ekberg.

Munksund hade de tre första chanserna i första halvleken, bland annat stolpskott av Isabelle Antonsson och snabba Ida Sundkvist.

I den 38:e minuten fick Isabelle en chans till, men skottet räddades av Emelie Backman.

- Vi svarade för en fin halvlek, och skapade mer spellägen, menade Ekberg.

Redan fem minuter in i andra halvleken kom utdelningen för Munksund. Målvakten Emelie Backman missbedömde en utrusning mot hennes vänsterkant. Emma Olofsson var snabbare och fick in bollen ur ganska snäv vinkel.

Minuten senare var det nära 1-1 för Angelica Öhman, men hon sköt okoncentrerat över.

I den 66:e minuten gjorde Munksunds Emilia Johansson allt rätt, frånsett avslutningen i fritt läge framför Backman.

Och bara fyra minuter senare kom kvitteringen, efter hörna slagen av Camilla Lööv. Efter viss kalabalik fick Norrsken till slut in bollen.

- Då var jag säker på poäng, sa Selmin Botic.

"Skapar andrum"
Så blev det alltså inte. I den 88:e minuten stod inhopparen Moa Lindgren plötsligt helt omarkerad, och sekunden senare var 1-2 ett faktum.

- Jag vet faktiskt inte om det var offside. Men mål blev det, sa Moa.

Före målet hade Norrsken två fina möjligheter genom Klara Grahn.

- Det vill sig inte för oss, suckade Botic.

Däremot för Munksund.

- Det här var andra segern vilket skapar andrum. Och jag tycker det var rättvist sett till målchanserna.

Bra insatser i hemmalaget defensivt av Stina Grahn och Camilla Lööv. Malin Johansson jobbade hårt på mittfältet och framåt glimtade Elin Forsberg till.

Fanny Berglund en klippa i Munksunds säkra backlinje. Elin Öberg och Emilia Johansen glänste på mittfältet. Snabba Ida Sundkvist skapade oro i Norrsken, liksom även Emma Olofsson. Piggt inhopp av Alva Öberg som slog fina crosspassningar.