ISK - en favorit som höll

Infjärdens SK vann som väntat Infjärdenmästerskapet som avgjordes i lördags. Den tredje och sista matchen blev avgörande och den vann gulsvarta med 4-3 (4-1) mot Lillpite IF.- Det är alltid lika roligt att vinna, säger ISK-tränaren Mauri Holappa.

Robin Söderling jublar efter vinsten mot  Argentinaren Juan Monaco i finalen av Swedish Open.

Robin Söderling jublar efter vinsten mot Argentinaren Juan Monaco i finalen av Swedish Open.

SJULNÄS2009-07-20 06:00
Tre lag deltog i mästerskapet: Infjärdens SK (division 2), Lillpite IF (division 4) och Öjeby IF (division 5). Ingen final spelades utan det laget som hade mest poäng efter två matcher skulle vinna mästerkapet och det blev alltså Infjärdens SK, som även vann ifjol.
-  Jag är riktigt nöjd att vi vann. Det är viktigt att vinna för det ger självförtroende, säger Mauri Holappa.
I mästerskapets första match vann Lillpite IF mot Öjeby IF med 1-0. Andra matchen mellan Infjärdens SK och Öjebyn slutade 2-2 vilket innebar att den tredje och sista matchen blev avgörande. Inför den matchen hade alltså Lillpite IF tre poäng och Infjärdens SK en poäng.
Ryckte ifrån
Lillpite IF som hade två bonusstraffar (en för varje division som skiljer) valde att lägga dem i efter halvtidsvilan. Det innebar att matchen inleddes med ställningen 0-0.
Men redan efter en minut spräcktes nollan. Då tog Infjärdens SK ledningen efter mål av Robin Hansson. Åtta minuter senare var det kvitterat. Lillpites Jonas Nordsten sprang ifrån sin back och serverade Jonas Berggren ett fint pass och denne satte bollen i mål.
Matchen blev fortsättningsvis jämn men inom loppet av sex minuter ryckte Infjärdens SK ifrån med tre mål.
n 21:a minuten: Henrik Larsson som gjorde 2-1 med hjälp av stolpen.
n 23:e minuten: Dags för Henrik Larsson igen som snyggt lobbade in 3-1.
n 27:e minuten: Andreas Olofsson skott satt säkert i mål vilket betydde 4-1.
Bonusstraffar
Andra halvleken inleddes med Lillpite IF:s två bonusstraffar. Robert Lundström satte sin medan David Lidström inte lyckades överlista Richard Nordlund i ISK-målet. Därmed var ställningen 4-2.
Innan matchens slut reducerade Lillpite IF till 3-4 genom Tobias Nyström.
Men närmare än så kom inte laget. Infjärdens SK var starkare och vann.
Bättre fart
- Spelmässigt sett var den här matchen ingen höjdare men vi höjde oss jämfört med den mot Öjebyn. Vi hade lite bättre fart nu, konstaterar Holappa.
- Vi har aldrig varit så nära att vinna ett mästerskap förut. Hade vi satt bonusstraffen så hade det ju räckt, så det känns lite snopet. Vi var lite formsvaga i första halvleken och släppte in för enkla mål men sen blev det bättre, säger Lillpite IF:s tränare Jan-Erik Berglund.
Men trots förlusten var han ändå nöjd, främst med kämpainsatsen.
- Vi gjorde ingen bra match spelmässigt sett men vi kämpade bra. Jag är nöjd med att vi inte la oss ner och gav upp, säger han.
Flera spelare borta
Infjärdens SK saknade flera viktiga spelare under mästerskapet: Bröderna Linus och Tobias Olsson (de valde själva att spela med Alterdalens IF i Norrfjärdenmästerskapet) Peter Öberg (skadad), Per Sundström (skadad), Andreas Bergström(semester), Emil Yletyinen(semester) och Peter Eriksson (jobb).
Öjeby IF blev som sagt var trea men trots det var tränaren Per Lundkvist nöjd.
- Jag är ganska nöjd, framför allt med försvarsspelet. Vi mötte två lag som spelar i högre divisioner än oss men släppte inte till så många målchanser, säger han.

Bildtext: Trots flera spelare borta och en hård träningsvecka med sju pass bakom sig, vann Infjärdens SK Infjärdensmästerskapet. Men så spelar ju laget i den högsta serien av de tre lag som deltog, så det var inte så oväntat.