Marginalerna mot systrarna Marklund

Syskonen Tyra och Clara Marklund hade inte marginalerna på sin sida under torsdagens SM-tävlingar i Mantorp. "Ett par snöpliga fel där marginalerna inte var på tjejernas sida förstörde dagen resultatmässigt, men de är ganska nöjda ändå", kommenterade ledaren och mamman Linda Marklund.

Tyra Marklund och 24-åriga hästen Axner efter SM-finalen i ungdoms SM.

Tyra Marklund och 24-åriga hästen Axner efter SM-finalen i ungdoms SM.

Foto: Privat

Ridsport2021-08-12 19:22

Tyra Marklund var på väg att klättra mot en topp fem-placering och var felfri med hästen Axner fram till näst sista hindret. I det läget stannade Axner inför ett vattenhinder. 

– Det var lite för dålig galopp fram mot hindret och när en häst stannat en gång är det svårt att lyckas i nästa försök. Vi hoppar ju sällan mot vattenhinder under tävlingarna norröver, men det har fungerat bra för Axner tidigare, förklarade Linda Marklund.

Tyra Marklund var besviken strax efter tävlingen, men en finalplats i en klass där hon har ett par år ytterligare innan det är dags för nästa är en fin prestation i sig.

Clara Marklund hade inte heller marginalerna med sig i juniorklassen. Felfri fram till sista hindret där det blev dubbla nedslag med hästen Clara 86.

– Det var tajt ridtid för att handla om första dagens kval. Clara tog sig vidare trots åtta fel och är hyggligt med i sammandraget, berättade Linda.

Kraftigt regn innebar att arrangörerna ställde in onsdagens hoppningar. Juniorklassen fortsätter med högre hinderhöjd fredag och då är det också dags för Young Rider och Seniorklassen.

Meningen var att samtliga tre Piteåsystrar Marklund skulle vara med under SM-veckan, men landslagsmeriterade Wilma Marklund valde att stå över på grund av att hästen Carlogero inte var redo efter rehabilitering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!