Häst har insjuknat – Luleå RK stänger ned verksamheten

Luleå Ridklubb har tvingats stänga ned och hela stallet har isolerats. Detta efter att en häst påträffats med feber under torsdagsmorgonen.

Luleå Ridklubb har tvingats stänga ned och hela stallet har isolerats. (Hästen på bilden har inget med artikeln att göra).

Luleå Ridklubb har tvingats stänga ned och hela stallet har isolerats. (Hästen på bilden har inget med artikeln att göra).

Foto: Montage/MAXIM THORÉ

Ridsport2020-11-05 10:52

Till helgen skulle Kurirenmästerskapen hållas i Luleå.

Nu ställs tävlingen in. 

En häst har påträffats med feber under torsdagsmorgonen.

– Vi har fått en sjuk häst med feber och hosta. Det blir sådan besvikelse för oss som arrangörer och även för barnen. Det är en rolig tävling att arrangera med fina priser, säger Marie Bergman. 

Nu kommer hela tävlingsanläggningen vara igenbommad under den närmsta tiden.

– Hästen är satt i karantän och vi kommer hålla stängt i två till tre veckor. Ingen häst får komma till oss och vi får inte åka nånstans. Det drabbar även alla våra ryttare som inte får åka på träningar eller andra tävlingar. Alla hästar måste vara isolerade från och med nu, berättar Bergman. 

Hur hårt slag är det här för er?

– Det är ju Norrbottens största tävling. Det är en sån rolig och populär tävling som alla ser fram emot. Alla vill vara med och det var har varit kö till anmälan och alla har inte fått plats. 

Tävlingen var i riskzonen till följd av coronapandemin. 

Men fick klartecken att genomföras av Norrbottens Ridsportsförbund under gårdagen. 

Torsdagsmorgonens besked blev extra tufft.

– Vi har haft diskussioner med förbundet hela veckan hur vi skulle göra och igår fick vi glädjande besked. Vi blev superglada och taggade att nu kör vi. Barnen är så otroligt taggade inför den här tävlingen. Det känns jättetråkigt, säger Marie Bergman.

Mästerskapet kommer att genomföras efter årsskiftet istället.

– Vi tittar på datum till vårterminen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!