Nårsa till final i comebacken – i lervällingen: "Kul som fan"

Han har inte tävlat sedan den svåra skoterolyckan i våras. När Petter Nårsa nu stod på startlinjen igen så gjorde han avtryck och tog sig till final i Norrlandsveckans första deltävling.

Petter Nårsa i kamp med Adam Öhman. Öhman stod för en bra uppåkning i finalen och körde in på andraplatsen i klassen Open 2xd.

Petter Nårsa i kamp med Adam Öhman. Öhman stod för en bra uppåkning i finalen och körde in på andraplatsen i klassen Open 2xd.

Foto: Jesper Sandberg

Rallycross2024-07-07 20:16

Regnet öste ner under nästan hela söndagen i Kalix och det var svåra förhållanden ute på banan i Norrlandsveckans premiär. Men Petter Nårsa behärskade underlaget och stod för en stabil insats bakom ratten.

– Det var kul som fan att vara tillbaka. Jag hade inte kunnat förvänta mig något annat, det var ju ett tag sedan jag körde, säger Petter Nårsa efter finalen.

Som sagt. Det var stabilt från Nårsa, utan att kanske få den där riktiga fullträffen.

I de tre heaten blev han trea, tvåa och trea. I semifinalen tvåa. Och i finalen femma.

undefined
Petter Nårsa var trots femteplatsen i finalen nöjd som helhet med första deltävlingen i Norrlandsveckan.

Men det hade kunnat gå bättre, menar han.

– Det var lite otur där i finalen, jag slog punka på höger framdäck. Det kanske inte hade gjort så stor skillnad men bilen blir ju som okörbar, säger han.

Hur var det att ha tävlingsnerver igen efter det som har varit?

– Det har ju varit en tråkig vår med de omständigheter jag haft. Det tar ett tag innan man är inne i det när det är tävling med rätt fokus, säger han.

Tänkte du någon gång på olyckan?

– Nej, man är så säker i en sådan här bil med riktig bur och bälte och så vidare. Men visst känner jag mig ganska så slut nu efte ren hel tävlingsdag, säger han.

Men det här gav mersmak?

– Absolut. Det ska bli roligt att fortsätta i Piteå på onsdag, säger han och kan sen inte låta bli att kommentera vädret:

– Jag vill ju inte att det ska vara sådana här förhållanden men det är roligt att lära känna bilen när det är så här också. Problemet är ju att hålla framrutan imfri och ha sikt. Men själva körningen kändes det som att jag hade bra fäste, vi får ju ha riktiga regndäck, säger Petter Nårsa.

undefined
Barnen hittade på roliga lekar i depån.

Linus Holmlund, Gargnäs MK, vann finalen i klassen Open 2wd före Tväråns Adam Öhman som körde upp sig under de fem varven.

Hemmahoppet Fredrik Tiger, som vann sin semifinal i stor stil såg även ut att gå mot en seger i finalen. Men en punktering med två varv kvar sänke honom och han tappade fart.

I klassen 2150 körde Piteåföraren Per Jonsson in som trea bakom vinnaren Andreas Lindqvist, Lycksele och tvåan Niklas Nordström, Jörns MK.

Daniel Loggert, bodensaren, visade att han kommer bli att räkna med även denna upplaga av Norrlandsveckan i klassen supernationell.

Stabil körning under hela dagen och andraplatsen i semifinalen följdes upp med en andraplats i finalen bakom norrmannen Stefan Åeng för Loggert.

undefined
Mellan heaten var det full fokus på att rengöra rutorna. Regnet vräkte ner under tävlingen.
undefined
Petter Nårsa i kamp med Adam Öhman. Öhman stod för en bra uppåkning i finalen och körde in på andraplatsen i klassen Open 2xd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!