Dundrade in i Gällivareförarens bil: "Så jäkla typiskt"

Oskar Andersson slåss med näbbar och klor om en SM-medalj. Då tappade han en finalplats för andra tävlingen i rad efter en krock. "Så jäkla typiskt", säger han.

Oskar Andersson, Bilklubben Dundret.

Oskar Andersson, Bilklubben Dundret.

Foto: Johans Sportbilder

Rallycross2024-07-23 12:41

Det hände först i Älvsbyn i fredags och så nu i Lycksele under måndagen.

I båda SM-deltävlingarna åkte han ut i semifinalen efter krock i starten.

– Det var så jävla typiskt att man inte ska få köra om det, att bilen ska gå sönder, det första som händer, säger Andersson som låg trea i SM-totalen innan tävlingen.

– Och de som jagade bakom gick till final, så nu får vi se hur långt bak jag hamnar. Jag låg bra till för en SM-medalj men nu halkar jag bak lite, säger Andersson, BK Dundret Gällivare.

Men det är fortfarande ruskigt jämnt. Kim Andersson leder stort på förstaplatsen med 117 poäng. Sedan har David Hjertberg klättrat till en andraplats efter ytterligare en fin tävling. Jokkmokksföraren vann i Älvsbyn i fredags och i Lycksele slutade han tvåa. Det gör att han nu har 87 poäng att stoltsera med, lika många som trean Anton Eriksson Therus.

Och så har vi Oskar Andersson på fjärde plats. Trots missen i Lycksele är han med sina 84 poäng nära både brons- och silverplatsen i SM-totalen.

Allt avgörs i finalen i Arvika 31 augusti.

Det var i 2150-klassen, alltså.

I juniorklassen är det en Bodenförare som totaldominerar.

Felix Loggert går från klarhet till klarhet och vann även tävlingen i Lycksele. Loggert, som tvingades avbryta finalen i Älvsbyn, vann därmed sin tredje SM-deltävling för säsongen och kopplar ett grepp om förstaplatsen med 33 nya poäng och totalt 124 poäng i SM-ställningen. 

I den supernationella klassen vann Rasmus Olsson, Karlskrona AK, som också leder totalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!