Det var tidigt på tisdagsmorgonen som PT publicerade reportaget om PIF dams assisterande tränare Rob Clark. I det berättade han om sin pappas självmord för snart 13 år sedan och hur det fick honom att lämna England och flytta till Sverige.
Såklart har också hela PIF:s spelartrupp tagit del av historien efteråt.
– Vi har pratat om det i omklädningsrummet. Det är fint att det berör och man får en förståelse för att alla kan gå igenom någonting, säger Ellen Löfqvist.
PT träffar henne på tisdagskvällen i samband med Suicidpreventiva dagen. Piteå kommun har då, i samarbete med Svenska kyrkan, Piteå församling och Spes (Suicidprevention efterlevnadsstöd), låtit bjuda in till "En livsviktig kväll på LF Arena".
Det blev ett välbesökt event som bland annat innehöll flera berörande tal, uppvisningar inom konståkning och dans, sångframträdanden samt sport och lek med Piteå Hockey och Piteå IF dam.
Rob Clark skymtades också inne i ishallen och berättade att många kontaktat honom efter att ha läst PT:s reportage.
– Det betyder hela världen för mig, att människor stöttar mig och den här saken. Suicidpreventiva dagen är en otrolig dag och det här ämnet behöver pratas om, säger han.
Ellen Löfqvist har spelat i PIF i nära ett decennium och kände till delar av Rob Clarks berättelse sedan tidigare, men tycker att det är bra att det nu kommit till ytan för många fler och att spelarna i damlaget nu också fått möjlighet att beröra ämnet.
– Det fanns kanske många som inte visste om det här och som nu får en annan förståelse, dels för Rob, men också för vem som helst. Det kan vara lätt att tro om någon att allt är glatt och att ingenting har hänt, men när någon berättar någonting sådant här kan man på ett annat sätt förstå vad en annan människa kan gå igenom, säger Löfqvist.
Hon berättar att hela perspektivet kring psykisk ohälsa diskuterats i omklädningsrummet.
– Det är någonting vi kan ta lärdom av. Nu är det kanske inte någon i vårt lag som varit med om exakt samma sak som Rob, men det kan ju finnas liknande delar man kan jämföra sig med, till exempel att ens familjesituation kan vara svår eller någonting annat i samhället som kan vara. Det är viktigt att kunna öppna upp samtalet.