Strulet för Linus Westman började redan under tidsträningen.

– Jag åker av lite och jag får bara en tredjetid. Jag hade nog en förstatid på gång, och det är där jag förstör min da så att jag hela tiden måste stå på startspår två. Vi alla i toppen är så jämna i starten, säger Linus Westman och fortsätter:

– Sedan i första kvalomgången tar jag och Tiger (Fredrik) staten och han ger mig en ordentlig kyss åt sidan. Efter det blir det obalans i körningen och fokus kanske hamnar på fel saker. I alla fall så kör jag runt och får en tredjetid, vilket jag var ganska nöjd med.

Artikelbild

| Linus Westman vann både sitt semifinal-heat och i finalen släppte han ingen förbi sig.

Strulet för Linus Westman slutade inte där. För efter andra kvalomgången fick han svart flag – och efter loppet var fjolårsvinnaren i Norrlandsveckan rejält irriterad.

– Niklas Mörtsell kör om mig på yttersidan och klättrar upp på mitt framhjul vilket gör att jag får en varningsflagg. Och sedan när vi går in i hårnålen leder Tiger och då får han för sig att dra en pallnit framför mig. Jag kör givetvis på honom fast jag bromsar.

Efter loppet lämnade han in en protest som senare avslogs.

– Jag har filmer som visar händelsen, men de var inte ens intresserad att försöka lösa det. Det är jag sjukt besviken över. Hade han (Fredrik Tiger) kört i normalfart då jag körde på honom hade han flugit av banan, och det gjorde han inte. Jag tycker att det är trist, men nu har jag sett hur lågt han kan sjunka.

Fredrik Tiger, Kalix MK, ger sin syn på incitenten och svarar på Linus Westmans kritik.

– Han kör mig i arslet, och det är inte svårare än så.

Linus Westman menar att du drog en pallnit. Hur ser du på det?

– Han laddade ju för att trycka av mig, och det är ju inget annat. Jag såg när han kom älgandes.

Det verkar vara en het rivalitet mellan er.

– Han har ju kört på mig i många år, och till slut blir ju jag less. Det small ju i flera kurvor innan. Jag gjorde ingenting och Westman laddade ju för att trycka av mig och tyvärr så lyckades han inte då han har en för liten bil. Han får vara hur kritisk han vill, men han måste skaffa en större bil.

Efter strulet i kvalomgångarna tog Linus Westman revansch då han vann sin semifinal från start till mål.

Och i finalen i Supernationella släppte han inte förbi någon och vann före Thomas Öhman, Tvärån IF, precis som i den första deltävlingen i Skellefteå.

På tredje plats slutade just Fredrik Tiger.

– Jag lovade teamet att jag skulle ta starten, och det gjorde jag också. Det var en dunderstart och jag tror alla här vet att jag är den som är snabbast. Det var riktigt skönt att jag fick till det både i semifinalen och sedan i finalen, säger Linus Westman och fortsätter:

– Får jag bara köra mitt race och det inte ska vara några löjligheter på sidan om med Tiger ska det nog gå bra. Det är synd att en sådan rutinerad kille ska sjunka så lågt. På banan visade jag vem som är bäst.

På prispallen efteråt fortsatte ordkriget mellan Linus Westman och Fredrik Tiger. Fortsättning lär följa då finalen i Norrlandsveckan avgörs på lördag i Kalix.

I 2150cc ledde David Hjertberg, Tvärån, IF finalen inför det sista varvet. Men efter ett dåligt alternativspår slutade Hjertberg på en fjärde plats. I 2400cc tog Daniel Loggert, Älvsby MS, en tredje plats just före hemmaåkaren Martin Ekspjuth, Piteå MS.

– En strulig början med en liten feljusterad bil, men sedan släppte allt och riktigt skönt, säger Loggert.

Skön revansch för Loggert som i Skellefteå blev påkörd och han var sedan tvungen att bryta.

– Det här var en bra revansch, och jag visar att det går att köra fort fortfarande.

Förarna fick köra i 27 gradig värme på Piteå Motorstadion.

Publiken verkade trivas i värmen då det blev nytt publikrekord i publiken med 3180 personer.

För förarna var det däremot en stor utmaning.

– Det går inte att beskriva hur olidligt det var. Som att sitta i en bastu fullt påklädd, och så ska man vara fullt aktiv också.

Nu satsar Daniel Loggert för fullt mot avslutningen i Kalix.

– Vi ska fara dit taggade till tänderna. Så länge vi står på startlinjen så finns chanserna, och vi jobbar på det. Du ser det faller bort förare som vann i Skellefteå. Det gäller att hålla ihop alla tre tävlingar. Nu så tappade jag i Skellefteå, men vi kämpar på och jag är riktigt laddad inför avslutningen.