"Vi vill absolut bli bättre"

Förra fotbollssäsongen var tung och slutade med en sjundeplats i division 4.
Nu hoppas Öjebyns herrar att de kan placera sig högre upp i tabellen.
– Vi vill absolut bli bättre, säger tränaren Jörgen Öhlund.

Längst fram: Jörgen Öhlund som gör sin sjätte säsong som tränare för Öjebyn. Bakom honom står nyförvärvet Anders Pettersson och Jonas Westerberg som eventuellt kommer att göra comeback.

Längst fram: Jörgen Öhlund som gör sin sjätte säsong som tränare för Öjebyn. Bakom honom står nyförvärvet Anders Pettersson och Jonas Westerberg som eventuellt kommer att göra comeback.

Foto: Robert Lundberg

PITEÅ2015-04-30 15:16

Förra säsongen var besvärlig för Öjebyn.

– Vi hade otur med skador. Det blev inte riktigt som vi hade hoppats på. Det var ett jobbigt år, säger Jörgen Öhlund.

Men nu är det en ny säsong och nya möjligheter.

– Vi hoppas hamna på övre halvan i år. Får vi spela med spelarna som skadade sig ifjol så har vi bra chans. Då har vi ett riktigt bra lag, säger Jörgen Öhlund.

Han gör sin sjätte säsong som huvudtränare för laget. Vid hans sida finns de två assisterande tränarna Mikael Berg och Tomas Nyström.

Öjebyns trupp består av drygt 20 spelare.

– Vi har många spelare som har varit med i flera år. De flesta vet hur vi ska spela och tänker samma fotboll. Det är mycket värt. Det är bra blandning åldersmässigt, från 15-31 år.

Ett orosmoln

Men det finns ett orosmoln – laget har bekymmer på målvaktssidan.

– Vi har tre målvakter på papperet, men de tränar inte så mycket på grund av jobb. Det är lite tråkigt. Det är ju alltid kul att ha målvakter på träningarna, men verkligheten ser ut så här. Det är inte optimalt, men vi får göra det bästa av situationen, säger Jörgen Öhlund.

Några nyförvärv

Öjebyn har fått några nyförvärv: Anders Pettersson (innermittfältare/forward - comeback, tidigare Piteå IF:s utvecklingslag), Andreas Forsberg, (mittback/ytterback - Piteå IF:s utvecklingslag) och Sebastian Nyberg (yttermittfältare - andralaget). Jonas Westerberg (mittback) är aktuell för comeback efter tre säsongers frånvaro på grund av skada.

Några juniorer har även plockats upp: Rasmus Sandlund (mittback/ytterback, född -99), Marcus Sjödin (yttermittfältare, född -98), Arvid Isaksson (yttermittfältare, född -98) och Jesper Nilsson (yttermittfältare, född -98).

Laget har tappat tre spelare som alla valt att spela med Piteå IF:s utvecklingslag: Samuel Flodin (mittback), Filip Flodin (allround spelare) och Simon Öhlund (mittback/innermittfältare).

– Vi hade behövt dem, men vi önskar dem lycka till, säger Jörgen Öhlund.

Nytt för i år är att Öjebyn kommer att samarbeta med Munksund/Skuthamn i division 5.

– Varken vi eller Munksund/Skuthamn har tillräckligt mycket folk för att ha två lag, men båda har för många spelare för ett lag. Vi kom överrens om att ha ett gemensamt lag i femman. Det blir kanonbra att ha det samarbetet, säger Jörgen Öhlund.

Många derbyn

För Öjebyn väntar många derbyn i division 4, något som Jörgen Öhlund ser fram emot.

– Det blir jättekul. Det roligaste som finns är att spela derbyn. Det är mer folk och tittar och hetsigare stämning.

Öjebyn har seriepremiär den 9 maj på hemmaplan mot nykomlingen Lillpite.

– Vi förlorade mot dem förra säsongen i en cup, så vi har respekt. Det blir tufft, men jag hoppas naturligtvis på vinst, säger Jörgen Öhlund.

0911–645 40

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!