Storfors tar nya tag

Förra säsongen åkte Storfors ur fotbollstrean. Nu tar herrlaget nya tag i division 4.– Målsättningen är att ligga så högt upp som möjligt och förhoppningsvis ska vi knacka på dörren upp till trean, säger Per-Erik Berg, en av lagets tränare.

Övre raden från vänster: Storfors tränare Ove Bryggman och Per-Erik Berg. Nedre raden från vänster: Tre viktiga spelare i laget, målvakten Per Widerberg, yttermittfältaren/forwarden Patrik Berg och mittbacken Robin Olofsson.

Övre raden från vänster: Storfors tränare Ove Bryggman och Per-Erik Berg. Nedre raden från vänster: Tre viktiga spelare i laget, målvakten Per Widerberg, yttermittfältaren/forwarden Patrik Berg och mittbacken Robin Olofsson.

Foto: Gunnar Westergren

PITEÅ2015-04-28 09:44

Bakom sig har Storfors en tung tid i division 3.

– Med tanke på hur det såg ut, att vi tappade folk inför säsongen, så gjorde vi en bättre säsong än vad alla och vi själva nog trodde att vi skulle göra, säger Per-Erik Berg.

Men trots det så räckte inte Storfors till. Laget åkte ur serien efter att ha slutat näst sist i tabellen med 18 poäng (fem vinster, tre oavgjorda och 14 förluster).

– Det var inte direkt oväntat. Vi siktade på att vara kvar men det höll inte riktigt hela vägen, säger Per-Erik Berg som delar på tränaransvaret med Ove Bryggman och som gör sin fjärde säsong som tränare för laget (två säsonger som assisterande tränare).

"Tappat spelare"

När Storfors nu spelar i division 4 satsas det mycket på yngre spelare.

– Vi har tappat spelare och kommer att spela in en hel del juniorer, berättar Per-Erik Berg.

Storfors lista på tappade spelare är lång:

Anders Bergvall (innermittfältare - slutat), Pontus Sundqvist (ytterback - Hemmingsmark), Peter Berglund (innermittfältare/forward - Hemmingsmark), Isak Olofsson (forward - Hemmingsmark), Oskar Lundberg, (yttermittfältare - Hemmingsmark), Tobias Viklund (innermittfältare - Hemmingsmark) och Johannes Öhman, målvakt - flyttat.

I skrivande stund har Storfors inga nyförvärv, men yttermittfältaren Peter Hedkvist tränar med laget och är aktuell för comeback.

Truppen kommer att bestå av 20 utespelare och två målvakter. Mittbacken Robin Olofsson, född -89 och äldst, har en betydande roll i laget.

– Han är viktig med sin rutin. Han blir en ledare, säger Per-Erik Berg.

Är nöjd

Storfors tränare är nöjd med det som hans lag har presterat under försäsongen. Bland annat spelade Storfors oavgjort, 1–1, mot division 3-laget Assi i en träningsmatch.

– Det har sett jättebra ut. Vi har rullat på mycket folk och det spel som vi vill spela fungerar. Vi vet vad ska göra på planen.

I seriespelet får Storfors möta flera andra lag från närområdet: Arvidsjaur, Lillpite, Piteå 2, Älvsbyn, Öjebyn, Alterdalen och Munksund Skuthamn.

Per-Erik Berg är positiv till seriesammansättningen.

– Derbyn är roliga och det kommer ofta mycket folk. Det är inga långa resor och ekonomiskt för föreningarna, säger han.

Och han tror att Storfors särskilt får se upp med ett lag.

– Jag tror att Munksund Skuthamn blir farlig i år. Det är bra ålder i laget, många 80-talister och tidiga 90-talister, säger han.

Den 2 maj har Storfors seriepremiär mot Harads på hemmaplan.

– Vi kommer att gå för vinst. Det har sett bra ut så det ska bli riktigt kul med seriepremiär, säger Per-Erik Berg.

0911–645 40

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!