PIF avslutar mot seriens slagpåse

Det blir ingen ny SM-medalj för Piteå IF i damallsvenskan, men laget kan fortfarande snygga till tabellplaceringen.

PIF-dam avslutar mot Kungsbacka hemma på LF Arena. Då finns hopp att Madelen Janogy spelar. (Arkivbild)

PIF-dam avslutar mot Kungsbacka hemma på LF Arena. Då finns hopp att Madelen Janogy spelar. (Arkivbild)

Foto: Pär Bäckström/TT

Piteå2019-10-25 15:54

Efter fjolårets SM-guld har förväntningarna såklart varit skyhöga på PIF-dam. 

Nu lider säsongen mot sitt slut. Höstlöven har fallit till marken och blåst bort – precis som lagets drömmar. Det blir inget nytt Champions League-spel nästa år. Inte heller något nytt SM-guld i höst eller någon annan medalj för den delen.

Vid seger på lördag finns dock chansen att klättra från sjunde till femte plats i tabellen. Det gör laget något att spela för i säsongens sista omgång.

– Vi har förberett oss precis som vanligt med att titta på motståndet och har en matchplan som vi ska följa, säger tränaren Stellan Carlsson.

– Det är ingen större skillnad mot för hur vi brukar förbereda oss, men vi vill såklart avsluta med seger. Det är alla inställda på och det ska vi jobba hårt för.

Det är tabelljumbon Kungsbacka som besöker LF Arena. Med en ynka seger har hallänningarna varit en slagpåse, även om det inte är något ord Stellan Carlsson vill använda.

– De slog Linköping hemma så visst finns det kvaliteter i deras lag också, menar han.

– Jag förväntar mig en ganska tuff och tajt inledning, det gäller att vi har vilja och tålamod och att vi genomför matchen i 90 minuter.

Madelen Janogy har tränat i nästan två veckor efter sina vadkänningar. Nu är även Lena Blomkvist tillbaka i träning. Det är oklart om någon av dem spelar på lördag, men Stellan Carlsson utesluter inte någon.

– Vi har några skavanker i övrigt också, men jag tror att de flesta kan spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!