Magsjukan däckade David i VM

David Holmberg, Öjeby AK, åkte till Sydafrika för att tävla i VM i styrkelyft.Väl på plats drabbades han av magsjuka som hindrade honom från att prestera bra.- Jag var helt orkeslös, säger han.

David Holmberg, Öjeby AK, drabbades av magsjuka och kunde inte prestera bra i VM i styrkelyft. (Arkivbild)

David Holmberg, Öjeby AK, drabbades av magsjuka och kunde inte prestera bra i VM i styrkelyft. (Arkivbild)

Foto: Camilla Berglund

PITEÅ2010-11-16 02:43
David Holmbergs VM-resa till Potchefstroom i Sydafrika slutade inget vidare. Natten före tävlingen drabbades den 37-årige styrkeklyftaren av en rejäl magsjuka som förstås påverkade hans insats.
- Jag var helt risig och urlakad, säger David Holmberg.
"Helt chanslös"
Han tävlade i 125-kilosklassen och lyckades lyfta 380 kilo i knäböj och 125 kilo i marklyft. Men i bänkpress var det totalt kört.
- Jag försökte men det gick inte. Jag var helt chanslös. Jag bommade ut mig och då försvann alla chanser i den sammanlagda striden.
Men hade Holmberg varit i bra form så tror han att han hade haft en bra chans att plocka hem silvermedaljen eftersom hans personliga rekord sedan tidigare är 975 kilo.
- Hade jag varit frisk så tror jag att jag hade fixat det. För att få silver hade jag behövt lyfta totalt 997,5 kilo och det har jag helt klart kapacitet för. Det känns lite surt att jag inte fick en ordentlig chans i och med att jag var sjuk.
David Holmberg kommer nu att vila upp sig för att sedan ta nya tag och satsa på kommande SM i månadsskiftet februari/mars nästa år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om