Efter succén med PIF-låten – här är nya PSG-hymnen

Sedan lite mer än ett år tillbaka har den officiella låten för PIF dam: "Matchdag Igen", dånat och vuxit i popularitet på LF Arena. Delar av gänget bakom den har i år skapat en melodi till Piteå Summer Games.

Låtskrivarna är nöjda med hur de har lyckats fånga in PSG-upplevelsen.

Låtskrivarna är nöjda med hur de har lyckats fånga in PSG-upplevelsen.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Piteå2023-06-28 16:15

"Summer Games Anthem (Uniting Us)" är ett samarbete mellan Framnäs Folkhögskola och Piteå Summer Games. Efter den lyckade Piteå IF-låten kände eldsjälen Kent Lundquist att det var dags för den stora fotbollsfesten att få en egen hymn.

– Jag tycker att det är roligt att göra sånt här. Att få höras lite överallt, säger han. 

En av sångerskorna är den Medelpadbördiga Karolina Walker, som har hållit på med musik hela sitt liv. Efter tre års tid i Piteå lämnar hon nu staden.

– Jag sökte mig hit för att högskolan håller en bra nivå och att Piteå är en fin stad. Nu till hösten flyttar jag tyvärr till Örnsköldsvik, så jag kommer att sakna naturen och alla fina människor. Jag tycker att Piteåbor har en sån härlig inställning till sina medmänniskor.

Karolina Walker har personligen inte varit med i cupen. Men hon förstår ändå hur stor betydelse den har för staden.

– Det är ju ett sånt stort evenemang, så att få frågan om att göra låten var jätteroligt. Det var också jättekul att göra "Matchdag Igen" förra året, så jag tänkte: "varför inte igen", säger hon.

Texten skrevs av fader- och dotterduon Sune och Anna Salomonsson. Dottern var med i Piteå Summer Games flera år, och ville att låten skulle beskriva den helhetsupplevelse som cupen är.

– Både jag och pappa försökte ta med alla bitar som Summer Games står för. Särskilt det oändliga ljuset, som kanske är lite främmande för de lag som kommer från andra länder.

PSGs verksamhetschef tycker att duon har lyckats bra med det.

– De har verkligen lyckats fånga känslan. Den är jättebra, jag är helt jävig, men den är bra, säger Anna Bogren Dalberg.

Projektet började i februari, och den färdiga produkten släpptes på Spotify tidigare under juni. Den har använts några gånger på PSGs sociala medier, men Kent Lundquist lockar med att den ska visas för allmänheten inom kort.

– Den ska spelas på Piteå IF dams match på torsdag, sen hoppas jag att den hörs under helgen, säger han.

Enligt Anna Bogren Dalberg kommer Kent Lundquist inte bli besviken. Låten kommer att spelas flitigt under turneringen.

– En inspelad version spelas under paraden, sedan är min förhoppning att alla kommer att vara galet less på den på söndagen. Då är målet uppnått.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!