"Drabbades av blackout"

Det blir inget omspel eller annan åtgärd från Svenska Fotbollförbundet gällande div 3-matchen mellan Piteå och Gällivare/Malmberget den 8 augusti.

Piteå2007-08-24 00:00
"Domarens beslut i fakta som rör matchen är enligt regel 5 i regelboken slutgiltiga. Protest mot sådana beslut kan inte föranleda omspel även om Piteå IF anser att domaren gjort ett regelfel i det ögonblick beslutet togs", skriver förbundets diciplinnämnd i sitt yttrande.

Det hjälper alltså inte att domaren, Jonathan Forsman, Umeå, erkänner sitt misstag när han dömde bort det straffmål som hemmaspelaren Victor Brännström gjorde efter 34 minuters spel.

"Blackout"

Victor sköt bollen i mål efter retur från målvakten, men Forsman dömde bort målet. Direkt efter matchen påstod Forsman att det var på grund av att en hemmaspelare befann sig i målområdet innan straffen slogs, men nu erkänner han att det var en efterhandskonstruktion:

"Jag medelade spelaren att han inte fick slå sin egen retur i mål. Jag satte igång spelet med en indirekt frispark. Ganska snart kom jag på mig att jag hade gjort ett fel. Jag drabbades av en blackout. Jag skulle ha godkänt målet", skriver Forsman i sitt yttrande till diciplinnämnden.

"Fullkomligt nonsens"

Gällivare/Malmberget har också fått yttra sig i ärendet, genom Tore Johansson, som för övrigt också är ordförande i Norrbottens Fotbollsförbunds tävlingskommitte:

"Vi uppfattade avblåsningen som solklar, då en Piteåspelare kliver in i straffområdet före straffen slås och hindrar vår spelare att nå den senare uppkomna returen. Det är svagt av Piteå, att i sin frustration över att inte kunnat göra mål, smutskasta domaren. Att påstå att detta var helt matchavgörande är ju fullkomligt nonsens, då ingen kan säga vad som kunnat hända", skriver Johansson i sitt yttrande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om