Disciplin gav en poäng

INNEBANDY. Det var i första perioden man fick se mål i länsderbyt mellan Patriots Öjebyn och Bodens IBF i damernas division två. Resten av matchen var det kamp och ställningskrig. Det hela slutade 1-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0) efter förlängning.

Piteå2008-02-11 00:00
Piteå (PT) Inför lördagens match på Norrmalmia så låg lagen tvåa och trea, så vad matchen gällde var glasklart. Sangis var sedan tidigare klar seriesegrare, så det var dessa två lag som slog inbördes om platserna bakom.

Hela matchen igenom var det tät kamp, chansfattigt och kanske inte den mest sevärda innebandyn att titta på. När väl någon chans gavs, till exempel när kvicke Malin Bäckström klev mellan två bodenspelare, så stod målvakterna i bägge burarna i vägen. Öjebyns målvakt Erika Holm stod för ett par svettiga räddningar och fick även pris som bästa spelare i hemmalaget.

- Äntligen, hon har gjort många bra matcher och var väl värd utmärkelsen, sade tränaren Dan Johanssom efteråt.

Lag som ut varandra

Det dröjde fram till den sextonde minuten när Öjebyn just hade klarat av en utvisning, som första målet kom. Vid målvakten Holms första stolpe fanns luckan och bortaledningen var ett faktum. Den stod sig i knappt två minuter. Då slinker ett löst dragskott från kapten Lisa Anderssons klubba in från egen planhalva.

Sen var målgörandet slut för den här dagen. Två lag som tog ut varandra, eller som Dan Johansson uttryckte det:

- De gör ett i samband med en utvisning och vi gör det andra fem mot fem, en totalt genomdiciplinerad match. Jag är nöjd.

Det hela går till förlängning sudden death men inte heller där kommer något avgörande. Ett poäng till vardera lagen var nog mest rättvist även om Öjebyn i slutet av tredje och genom förlängningen tryckte på och hade en del fina lägen att avgöra.

- De hade även med två duktiga spelare från elitserien, påpekar ledaren Tobias Bäckström.