BK Björnen fick ett nytt hem

I mars stod boxningsklubben Björnen utan träningslokal och verksamheten var hotad. Men det hela löste sig och nu har klubben fått en ny träningslokal - en gymnastiksal i Pitholms sporthall.- Det fungerar, men det är inte helt bra, säger Ulf Wahlman, tränare och ordförande för klubben.

I mars stod boxningsklubben Björnen utan träningslokal och verksamheten var hotad. Det såg riktigt mörkt ut men efter regn kommer solsken och numera råder det glada miner bland boxarna som fått en ny träningslokal - en gymnastiksal i Pitholms sporthall. Närmast kameran från vänster, Johan Fröb och Petra Lindmark.

I mars stod boxningsklubben Björnen utan träningslokal och verksamheten var hotad. Det såg riktigt mörkt ut men efter regn kommer solsken och numera råder det glada miner bland boxarna som fått en ny träningslokal - en gymnastiksal i Pitholms sporthall. Närmast kameran från vänster, Johan Fröb och Petra Lindmark.

Foto: Sanna Eriksson

PITEÅ2009-05-26 06:00
Frånsett en kort period har BK Björnen sedan år 1991 varit vid liv och hållit till i en källarlokal, i ett hyreshus mitt emot LF Arena.
Men i mars i år var boxningsklubben hotad och på väg att läggas ned.
Det dåvarande hyresavtalet gick ut och klubben riskerade därmed att stå utan träningslokal och utan den skulle verksamheten inte kunna fortsätta.
Kommunen satte stopp
Ulf Wahlman gjorde allt han kunde för att skaffa en ny träningslokal, men kommunen satte stopp.
- Jag ringde flera gånger och frågade efter en träningslokal. En dag åkte vi och tittade på gymnastikhallen i Pitholms sporthall, men samma dag fick jag veta att vi inte fick vara där.Det gick tydligen inte för att annan verksamhet bedrevs där. Jag förstår inte varför vi överhuvudtaget åkte dit, säger han och fortsätter:
- Jag var beredd på att vi skulle tvingas lägga ned allt. Det kändes som att ingen brydde sig om oss. Jag var bitter och kände mig uppgiven.
Ny träningslokal
Det såg riktigt mörkt ut för klubben men till dess glädje löste sig det hela. Först förlängdes hyresavtalet till april ut och sedan fick BK Björnen en ny träningslokal, och tro det eller ej, men det blev den lilla gymnastiksalen i Pitholms sporthall.
- Kommunen gav oss grönt att köra. Jag förstår inte varför de ändrade sig. Det är konstigt, men jag har inte brytt mig om att kolla upp det utan jag är bara glad att det löste sig, säger Ulf Wahlman.
Även Petra Lindmark, en av klubbens fyra tränare, är givetvis glad över den nya träningslokalen.
- Skönt att vi fick någonstans att träna. Jag är glad att vi inte behövde lägga ned klubben, säger hon.
Sedan i början av maj har BK Björnen med sina 15 aktiva medlemmar hållit till i den nya träningslokalen.Klubben hyr den timvis och tränar där sex timmar i veckan.
Inte riktigt nöjd
Men även om det är skönt att det löste sig med en träningslokal så är Wahlman inte riktigt nöjd.
- Före och efter varje träning måste vi plocka fram och ställa undan alla grejer. Det är ett himla bök och tar minst en halvtimme extra både före och efter, säger han och fortsätter:
- Vi söker något permanent. Vi vill ha en egen träningslokal och gärna ett större utrymme än det vi har nu.
Petra Lindmark håller med.
- Bara vi har någonstans att träna så är vi nöjda, men visst skulle vi vilja ha det lite större. Och drömmen är ju att ha en egen träningslokal så vi slipper plocka fram och undan efter oss.
Eftersom BK Björnen hyr träningslokalen och delar den med andra kan klubben inte ha någon ring på plats och det påverkar träningen.
- Vi kan ju inte hålla på att bygga och ta ner en ring. Men utan ring blir träningen lidande. Eftersom vi inte kan sparra mot varandra ordentligt påverkas träningen jättemycket. Att ha en ring medför ju även bättre säkerhet när vi tränar, säger Ulf Wahlman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om