Tränaren: "Det irriterar mig"

Champions League-drömmen sprack. Nu måste Piteå IF snabbt hitta nya krafter inför damallsvenska mötet med Kristianstad.

Stellan Carlsson slår tillbaka mot kritiken efter Champions League-uttåget. Nu blickar han fram emot damallsvenska mötet med Kristianstad.

Stellan Carlsson slår tillbaka mot kritiken efter Champions League-uttåget. Nu blickar han fram emot damallsvenska mötet med Kristianstad.

Foto: Jens Ökvist

Piteå kommun2019-09-27 14:46

Den slutade nästan lika snabbt som den började. Champions League-festen, alltså. 

Efter uttåget mot Bröndby har Piteå IF:s fotbollsdamer fått utstå kritik, både i media och från andra håll. Nu slår tränaren Stellan Carlsson tillbaka.

– Utifrån det som skrivits och kommenterats kan man väl sammanfatta det så här: Piteå IF dam har vunnit SM-guld och spelat i Champions League. Det ska inte vara möjligt överhuvudtaget. Ingen begriper vad spelarna har gjort när man kommenterar på det sättet. Det irriterar mig, säger han och fortsätter: 

– De här spelarna är sådana idrottshjältar och framtiden kommer att visa hur stort allt de har gjort är. Ingen i Norrbotten som tycker, tänker eller skriver har spelat om SM-guld eller i Champions League – de förstår inte vilka matcher man måste gå igenom när allting ställs på sin spets. Tjejerna har gjort en fantastisk prestation och vi har 37–16 i avslut över två matcher, klart som fan att vi var värda mer än det som blev.

Laget är kvar i Köpenhamn och tränar. På söndag väntar damallsvensk match borta mot Kristianstad.

– Utifrån den otroliga besvikelse och känslomässiga smäll vi fick igår (torsdag) blir det en enorm utmaning. Det kommer att bli en supertuff match där mycket står på spel, det gäller att vi kommer ihop som ett lag och hittar alla krafter vi kan, säger Stellan Carlsson.

Varken Josefin Johansson eller Lena Blomkvist spelade mot Bröndby och båda är frågetecken även inför mötet med Kristianstad.

– I övrigt får tiden utvisa hur spelarna klarar att återhämta sig i dag (fredag) och i morgon (lördag).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!