Piteås ledare om landslagssuccén

Världscupen i längdåkning inleds på fredag i Ruka, där har Piteå Elit stor representation. Fem av de 18 uttagna till den första världscupshelgen tävlar för klubben. "Vi som förening presterade fantastiskt bra", säger tränaren Joakim Abrahamsson.

Piteå Elits Jonna Sundling (till vänster) tillsammans med Frida Karlsson och Charlotte Kalla.

Piteå Elits Jonna Sundling (till vänster) tillsammans med Frida Karlsson och Charlotte Kalla.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Piteå kommun2019-11-25 18:41

Till första landslagslägret är 18 svenska åkare uttagna, fem av dem tävlar för Piteå Elit. De som kommer att representera klubben i Ruka är Charlotte Kalla, Jonna Sundling, Emma Ribom, Johan Häggström och Björn Sandström.

– Det är jätteroligt, det inspirerar både våra aktiva som satsar hårt för att komma ut på den här nivån. Sedan gynnar det vår del också. Det visar att vi har en bra verksamhet som stöttar våra åkare, och på så sätt får de även synas som åkare från Piteå Elit, säger Joakim Abrahamsson, tränare för Piteå Elit.

Det ligger en viss osäkerhet om det någonsin varit så många åkare från föreningen.

– Jag vet inte, det ligger nog när till hands att det är största antalet. Vi har haft ett stort antal tidigare, men fem stycken samtidigt är jättehäftigt.

Formen på åkarna är det inget fel på.

– Charlotte (Kalla) har visat en stabil inledning, och där vet vi ju hennes kapacitet. Det bådar gott för henne inför helgens tävlingar. Johan Häggström, väldigt roligt för honom. Han har egentligen inlett säsongen där han avslutade förra. Det ska bli spännande att se hur han står sig på internationell nivå. Jonna Sundling samma sak, en världsåkare som är ny hos oss som också fortsätter där hon slutade förra säsongen. Det är stabila åkare. Ska bli otroligt spännande att se Emma Ribom, säger Abrahamsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!