Piteå vann trots krampaktigt spel

Spelet övertygade inte, men PHC vann ändå med 5–2 mot Lejon. "Vi gör en ganska risig match", tyckte lagkaptenen Magnus Isaksson.

Oskar Matushkin nätade efter snyggt klapp-klapp-spel, men det var en av få gånger Piteå Hockeys passningsspel klickade.

Oskar Matushkin nätade efter snyggt klapp-klapp-spel, men det var en av få gånger Piteå Hockeys passningsspel klickade.

Foto: Gunnar Westergren

Piteå kommun2019-10-02 22:35

Det har varit mycket puckdräll och felpassningar i Piteå Hockeys spel under hösten. Likadant fortsatte det mot SK Lejon. Redan i den första minuten höll man på att bjuda gästerna på ett friläge.

– Vi gör två perioder som inte är bra. Den sista är stabil men inte mer. Vi slarvar för mycket och spelar hafsigt. Trots att de inte skjuter så många skott bjuder vi på lägen som gör att det blir en svår match för John (Westermark) att stå i målet, sa Magnus Isaksson.

Trots allt kopplade Piteå Hockey greppet i den första perioden. I power play stod Isaksson på den förlängda mållinjen och passade fram Erik Wikgren i slottet, 1–0.

Och tur var väl att Piteås spel i numerärt överläge fungerade. Tre av målen kom i den spelformen. Förutom Wikgren nätade även Jonathan Tordhall och Magnus Isaksson när laget hade en spelare mer på isen.

Tordhalls mål sent i den andra perioden innebar 2–1 till Piteå medan Magnus Isaksson själv satte 5–2-målet. Med drygt sju minuter kvar av matchen försökte han med en lätt liten backhand som letade sig in bakom David Lindgren i Lejonmålet.

– Deras målvakt sträckte ut klubban, han försökte nog ta bort passningen som jag slog till Erik (Wikgren) tidigare. Det blev öppen mellan benskydden så jag testade, det var lite tur, tyckte Isaksson.

Carl Björnfot (3–1) och Oskar Matushkin (4–2) gjorde övriga Piteåmål. Björnfots var ett skott från blå med bra skymning framför medan Matushkins mål kom efter snygt klapp-klapp-spel i samarbete med Emil Wrenman och Ludvig Vännström.

Det var dock en av få gånger passningsspelet klickade.

– Vi var slarviga överlag. Det var dåligt pucktempo och vi saknar lite hunger ch aggressivitet, tyckte målvakten John Westermark.

Målvakten är ny i Piteå den här säsongen och spelade i just Lejon innan.

– Det var kul att möta dem och extra skönt att vi kunde gå vinnande ur matchen till slut.

På siffrorna kan det låta som att PHC vann komfortabelt, men nästan halvvägs genom slutperioden var ledningen fortfarande bra 3–2.

– Vi är ganska bra i slutperioderna men annars är vi inte riktigt där. Det kanske är deras ork som tryter på slutet som gör att vi får in några mål, sa Westermark.

Piteå kan i alla fall konstatera att tredje segern är ett faktum.

– Ja, vi får ta med oss att vi ändå lyckas vinna, sa Magnus Isaksson. Vi hittar ett sätta att vinna matchen på, men spelmässigt finns mer att hämta.

Magnus Isaksson gjorde Piteås 5-2-mål, men lagkaptenen kunde konstatera att spelet inte glänste. "Vi gör en ganska risig match", sa han.
Magnus Isaksson gjorde Piteås 5-2-mål, men lagkaptenen kunde konstatera att spelet inte glänste. "Vi gör en ganska risig match", sa han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!