Piteå Hockey bjuds på tidig julklapp

Piteå Hockey och klubbens supporters fick en tidig julklapp lördag eftermiddag. Backen Olov Lundkvist förstärker laget inför Allettan och minst ett par säsonger framöver. "Vi är förstås mycket nöjda att Olov valt att fortsätta karriären hos oss", kommenterar klubbchefen Jonatan Glader.

16 december 2017 21:30

Olov Lundkvist är inget nytt ansikte i LF Arena när han nu väljer att bryta kontraktet med Asplöven och fortsätta karriären i Piteå.

– Nu saknas bara en påskrift från ansvariga i Asplöven, men vi räknar med att det ska gå att lösa utan problem. Asplöven och Piteå har samarbetat bra tidigare och under den här affären, understryker Glader.

Olov Lundkvist ses som en ytterst meriterad back i division ett-sammanhang. Förutom i Piteå säsongen 2008/09 har han spelat allsvenskt med Asplöven, Mora och Södertälje. Dessutom varit utlånad till Luleå Hockey under ett SM-slutspel.

–Jag ser verkligen fram mot att komma tillbaka till Piteå och vara med på resan under Allettan i första hand. Sedan hoppas och tror jag att vi kan avancera ännu längre. Piteå är ett bra lag. Arbetar hårt i högt tempo och vann grundserien rättvist. Piteå var bästa laget där, kommenterar Olov.

Flyttlasset gick från Haparanda till Skellefteå varifrån han kommer att pendla till matcher och träning med Petter Mäkitalo och Olof Lundberg.

– Hoppas att det löser sig med ett arbete också, säger den Skellefteåfostrade backen.

Piteå Hockey öppnade säsongen med sju backar i truppen. Lämnade plats för en åttonde där förhoppningen var att hitta en bra back av minst allsvensk klass under resans gång.

– Och det anser jag att vi nu hittat i Olov. Han kan och har spelat i alla landets tre högsta divisioner. En viktig pusselbit i dagens och framtida lagbyggen i Piteå Hockey, kommenterar Glader.

– Ett par andra backar har anmält sitt intresse, men att fylla backluckan med Olov var inget svårt val för oss, avslutar Jonatan Glader.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!