Piteå Elit petar Lovisa Modigh

Hon tog en landslagsplats och värvades till Piteå Elit. Men mindre än ett år senare har Lovisa Modig blivit snuvad på båda platserna.

6 april 2019 19:35

I veckan fick Lovisa Modig ett telefonsamtal från Piteå Elits Joakim Abrahamsson. Ett snack hon inte alls var förberedd på.

– Jag fick ett samtal där han sa att de ska gör om i organisationen och att jag inte skulle vara en del av det. Det var typ det enda jag fick veta i det telefonsamtalet., säger Modig till Sporten.

Efter en tung säsong, där 26-åringen ett tag varken orkade träna eller tävla, är hon inte direkt besviken över att bli av med sin plats i skidlandslagets andra träningsgrupp Team Bauhaus. Men att hon dessutom skulle bli petad ur Piteå Elit, som hon värvades till förra våren, hade hon inte alls räknat med.

– Jag hade inte fått en enda hint om detta, säger Lovisa Modig som menar att själva beslutet inte är hela världen, hon klarar sig på egen hand.

Men däremot är hon frustrerad över hur Piteå Elits tränare Joakim Abrahamsson meddelade att hon behöver leta upp en ny klubbadress.

– Ett telefonsamtal duger inte, det kändes lite lågt. Så jag ringde upp honom och sa att jag tycker man ska ha en dialog om en sådan sak vid ett tidigare skede. Att bara få ett telefonsamtal där man säger typ: "Nu är det slut, hej då" känns inte professionellt, säger hon och fortsätter:

– Jag är ändå en vettig tjej och kan ta en dialog om det här. Jag kan acceptera att jag inte får vara med, men man kan inte ringa utan någon slags dialog innan. Det känns oseriöst och det sa jag till honom. Jag har inget otalt med Jocke och nu har vi pratat ut.

Hon berättar att Abrahamsson förstod vad hon menade och sa att Piteå Elit ska ta med sig denna erfarenhet i framtiden.

Sporten har varit i kontakt med Joakim Abrahamsson

– Vi har pratat med åkarna och det är det viktiga. Det är inga SMS eller mejl det handlar om – det är åtminstone en kontakt, säger han.

– Sedan kommer ett sådant här besked aldrig rätt för individen oavsett hur man vrider och vänder. Men man får ta dialogen.

Abrahamsson säger "åkarna", men nämner bara en aktiv. För Sporten berättar han att det eventuellt blir fler förändringar i organisationen. Men att det just nu bara handlar om Lovisa Modig – än så länge.

– Vi får se. Vi gör en helhetsbedömning där vi ser över åkarna vi har och hur vi satsar för kommande år. Det är väl inte konstigare än så, det är som i lagidrotten, ibland blir det förlängning och ibland inte. Så är det i en elitförening, säger han.

Lovisa Modig ska fortsätta åka skidor nästa säsong. Däremot vet hon inte i vilken klubbadress.

– Jag fick veta det för mindre än en vecka sedan, strax efter SM (förra helgen). Så jag har inte hunnit längre än så, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa