- Vi har bäddat för 700 personer, så det blir lika många luftmadrasser, filtar, kuddar och hela kittet, säger Anna Bogren Dalberg, logiansvarig och turneringskoordinator.
Runt om på flera skolor, dagis och liknande har sovplatser ordnats. Och för att få ihop allting och serva alla fotbollslag krävs det mycket engagemang. Ett engagemang som 1300 ideellt arbetande funktionärer ordnar tillsammans.
- Våra funktionärer är guldvärda, säger Gudrun Lundström, kökschef på Strömbackaskolan.
Gudrun Lundström hade tillsammans med sina kökskollegor fullt upp att bespisa omkring 1300 personer på Strömbackaskolan vid varje sittning på torsdagen. En lunch- och en middagsservering.
Efterlängtat måltid
När middagsserveringen öppnade på torsdagseftermiddagen ringlade sig kön lång in till matsalen på Strömbackaskolan. På en och en halvtimme skulle många munnar mättas och på dagens meny erbjöds det viltskavsgryta med potatismos.
- Äntligen mat, utbrast en pojke i matkön.
Några ungdomar verkade lite fundersamma över vad viltskavsgryta egentligen var för något, men alla tog sin portion och matkön rullade på smidigt.
Mycket mat
För att mätta alla går det åt mycket mat. Kökspersonalen på Strömbackaskolan förklarar att det vid varje måltid serveras till exempel pizzasallad, och det är inga små mängder. 200 liter pizzasallad beräknas att gå åt vid varje servering och utöver det serveras också rivna morötter och grönsallad.
- Och när det ska serveras spaghetti och köttfärssås på lördagen ska hela 500 kilo köttfärs tillredas, berättar Gudrun Lundström.