PIF-tränaren Stellan Carlsson tar time-out

Piteås IF:s prisade fotbollstränare Stellan Carlsson tar time-out meddelar klubben i ett pressmeddelande.

12 januari 2018 15:20

”Stellan Carlsson kommer göra ett uppehåll från sitt jobb som tränare för Piteå IF DFF på obestämd tid p.g.a sjukdom i familjen. Klubben arbetar för att lösa tränarfrågan under Stellans frånvaro och vädjar om familjens behov av integritet.”, skriver Piteå IF.

Piteå IF har spelat till sig medalj i en av världens bästa fotbollsligor tre säsonger i följd. En stor del av framgångarna tillskrevs Stellans Carlssons ledarskap och hans bevisade förmåga att säsong efter säsong utveckla spelarna. Luckan efter Stellan Carlsson blir enormt svår att fylla under försäsongen och i värsta fall hela säsongen. Klubben arbetar för att lösa tränarfrågan under Stellans frånvaro.

Laget gör sitt första träningspass för säsongen måndag.

I februari väntar tävlingsspel iform av svenska cupen.

Enligt uppgift till NM Sporten är Andreas Johansson högaktuell som ersättare. Han har tidigare varit assisterande tränare i Piteå IF och är numera juniortränare i IFK Luleå.

– Jag och Stellan har jobbat tillsammans i fyra år och har fortfarande en väldigt tajt relation. Vi var på semester ihop för några veckor sen. Det är en väldigt tråkig situation för Stellan och hans familj. Men jag har sajnat på ett tvåårskontrakt med IFK Luleås juniorer och är heltidsanställd på fotbollsgymnasiet.

Johansson medger dock att han redan varit i kontakt med PIF:s klubbledning.

– Jag har så klart pratat med Leif Strandh (sportchefen) eftersom vi har en relation efter fyra år ihop. Så är läget just nu.

Men de vill ha dig i alla fall?

– I dagsläget, med respekt för alla parter, vill jag inte kommentera den frågan.

Johansson säger dock att det skulle vara lockande att leda Piteå IF.

– Det är klart. Piteå IF är rankat 21:a i Europa och mitt jobb är att vara fotbollstränare. Efter att ha jobbat på elitnivå i fyra år vet jag vad som krävs och hur mycket jobb det är. Jag känner mycket för spelarna och klubben. Om jag sa något annat än att det lockar att vara damelittränare så skulle jag ljuga. Inte minst när vi har ett så bra lag i Norrbotten. Men som sagt, mitt huvudfokus just nu ligger på IFK Luleå och fotbollsgymnasiet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Lundkvist Henrik Danielsson/NM Sport

Ämnen du kan följa