Personbästa för Elina i Kårelyftet

Äntligen kunde Elina Rönnqvist, Öjeby Atletklubb ställa upp i Kårelyftet. Och som att inte det var nog lyckades hon till och med slå till med ett personbästa.

– Jättekul att få vara med här på hemmaplan, jag har inte haft möjlighet tidigare då det alltid legat någon tävling emellan, säger hon.

14 december 2014 21:11

I normala fall tävlar Elina Rönnqvist för svenska landslaget och har rätt många tävlingar per år. Det brukar alltid dyka upp någon tävling samtidigt som kårelyftet och därför har hon på senare år inte kunnat ställa upp.

Men i helgen kunde hon äntligen vara med.

– Det var kul att bara få vara med och försöka ha roligt och det är ingen press på att man måste vinna, säger Elina.

Bådar gott

Trots att det inte var någon press lyckades hon alldeles utmärkt under helgen med personbästa på sammanlagt 532,5 kilo i utrustningsklassen. Tidigare personbästa låg på 530.

– Jo det kändes helt okej. Jag har som inte hunnit träna så mycket inför tävlingen utan det här var mer bara för att få komma igång med säsongen. Men det är klart att det bådar gott när man gjorde personbästa. Jag är nöjd.

Klubbkamraten Carolina Hinnerson, Öjeby Atletklubb stod också för en bra insats och klarade totalt 397,5.

Går bättre

Överlag gjorde Öjeby Atletklubb ett bra Kårelyft.

Det var på något sätt personbästats helg.

Johan Olofsson gjorde precis som sina klubbkompisar. Det blev 15 kilo personbästa i knäböj och 20 kilo personbästa i marklyft för honom.

– Jag överträffar ju egentligen knäböjen med 15 kilo så jag är supernöjd över det.

Johan som gått från klassisk styrkelyft till utrustningsklassen gjorde blott sin andra tävling i klassen och han tycker det går bättre och bättre.

– Senast i DM var min utrustningsdebut. Sporten har ju sin charm och det blir bara roligare och roligare ju fler gånger man tävlar. Alla hjälps åt och stöttar varandra, det är en bra känsla. Ingen vill någon illa här, säger han.

Kårelyftet arrangeras varje år kring lucia och detta år höll de till i B-hallen på Norrmalmia.

Tidigare hette tävlingen Lucialyftet men bytte 2011 namn till Kårelyftet. Syftet med namnbytet var att hedra minnet av Kåre Lundgren, en stor profil i föreningen såväl som lyftare och ledare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Norberg