Guldhoppet till kvartsfinal i Paralympics

Bordtennisspelaren Anna-Carin Ahlquist har fått en strålande start på Paralympics. Det svenska guldhoppet är klart för kvartsfinal efter två raka segrar.
–Känslan är fantastisk, säger hon.

Anna-Carin Ahlquist är klar för kvartsfinal i Paralympics.

Anna-Carin Ahlquist är klar för kvartsfinal i Paralympics.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Paralympics2021-08-25 12:16

Ahlquist besegrade turkiskan Nergiz Altintas i sin premiärmatch i Paralympics i Tokyo.

Sedan följde 49-åringen upp med att slå thailändskan Darat Asayut med samma siffror några timmar senare.

Nu är hon klar för kvartsfinal.

– Jag hade inte ens tänkt på det (avancemanget till kvartsfinal). Jag var mest nöjd över att jag vann matchen, säger Ahlquist till SVT Sport.

Det blev lite skakigt i den andra matchen. Svenskan inledde med att vinna två raka set och såg ut att gå mot en klar seger, men i det tredje fick hon bekymmer. Asayut höjde sig och kunde reducera matchen till 1–2 efter en tät setseger med 13–11.

Thailändskan pressade Ahlquist även i det fjärde setet och hade länge ledningen. Men den svenska veteranen visade kyla och vann det avgörande setet med 11–9.

– Jag tyckte att förra matchen var bättre men det här var ett helt annat spel och taktik. Men jag är nöjd över att jag höll ihop det och vann. Känslan är fantastisk, säger hon.

Ahlquist har tre Paralympicsmedaljer på meritlistan, ett guld, ett silver och ett brons. Hon tog guld i singel i London 2012, samt brons i Rio de Janeiro 2016. Utöver det har hon en silvermedalj i lag från 2012.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!