Trots allt.
Förbundskaptenen Staffan Eklund berättar:
- Redan för två år sedan var jag och Peter Reinebo från Sveriges olympiska kommitte här och bokade upp ett hotell för vinter-OS. Hotellet vi hade sett ut skulle renoveras till OS, det blev vi lovade.
För tre veckor sedan gjorde man en sista förberedande sväng till Italien inför spelen. Det var då det visade sig att hotellet där det svenska laget skulle bo var nästan helt rivet.
"Cirkussällskap"
- Det var i princip bara väggarna kvar. Något hade hänt, vi vet inte vad, men kanske var det så att det hade gått i konkurs eller liknande, säger Eklund.Arbetet inleddes med att hitta nytt boende och saker och ting löste sig till slut, till och med bättre än väntat.
- Stället där vi bor nu är jättebra med stora rum och vi har bland annat pingisbord här.
Hur gick tankarna när ni fick veta att hotellet där ni skulle bo inte existerade längre?
- Vi är ju som ett kringresande cirkussällskap, säger Eklund och menar att man är van vid det mesta:
- Man kanske inte ska ha fördomar men i Ryssland funkar det på ett sätt, här i Italien på ett annat. Det är inte som hemma i Sverige.
Många kan vinna
Skidskyttetävlingarna i OS inleds redan på lördag med herrarnas 20 km. På måndag går sedan det stora svenska medaljhoppet, Anna Carin Olofsson, ut när det handlar om 15 km för damerna.- Det är jävligt många som kan vinna guld bland damerna, jag skulle säga 12-13 stycken, och Anna Carin är en av dem. Men det är inte bara att åka ut och samla medalj.
Det har talats mycket om pressen på Olofsson som nyblivet medaljhopp. Hur hanterar ni den?
- Vi försöker att låta rutinerna bli så lika som möjligt dem vi har i världscupen. Vi har sagt till de aktiva att det kommer att komma stunder där de blir jättenervösa och kan få svårt att fokusera.
Det låter inte som mental träning eller liknande är något som du stödjer?
- Jag tror inte på att någon med vit rock och ett par Birkenstock ska kunna komma in. . . att köra någon utbildning i förberedande syfte, det går inte.
Ryska antidopningsschefen Nikolaj Durmanov garanterar att samtliga ryska aktiva - minus ishockeyspelarna från NHL - har klarat dopningstester.
NHL-spelarna ska dock, enligt den transatlantiska ligans regler, ha med sig ett intyg till Turin som styrker att de klarat ligans egna tester. Men riktig säker på att inga ryssar trillar dit under veckorna i Turin, vågar Durmanov inte vara.
- Det är så mycket som står på spel och det är alltid en risk att några kanske på egen risk använder prestationshöjande preparat. (TT-AFP)
Höga tyska olympiska ledare kommer att lämna in en överklagan mot domstolsbeslutet som tillåter den förre Stasi-informatören Ingo Steuer att jobba som tysk konståkningstränare under OS.
- Domslutet är fel...och i enlighet med vår olympiska kommittes regler är det oacceptabelt. Vi kommer att överklaga, säger Klaus Steinbach i tyska olympiska kommitten.
Steuer tog brons i OS i Nagano 1998. Han var 23 år när Berlinmuren föll 1989 och anklagas för att ha ljugit om sitt förflutna. (TT-Reuters).
Trefaldige tyske rodelmästaren Georg Hackl var påtänkt som fanbärarre vid fredagens invigning. Men Hackl är inte alls intresserad av hedersbetygelsen.
- Han sade att han inte kunde därför att han tävlar på lördagen, så nu får vi försöka hitta någon annan, säger en tysk ledare. (TT-Reuters)