Öhman segrade efter tuffa smällar

Thomas Öhman ställde sig på startlinjen som storfavorit – och han var klart snabbast i finalstarten. I tredje kurvan blev han dock påkörd av huvudkonkurrenten Joakim Evertsson.

– Är det så de vill ha det så får de igen, säger han efter segern.

30 maj 2015 17:58

Dagen började så där för Thomas Öhman. Men i andra kvalomgången ordnade det upp sig, och sedan kunde ingen stoppa honom. Trots att många försökte, med alla möjliga medel. I finalen tog Öhman starten framför Joakim Evertsson, Lycksele MK. Men i tredje kurvan small det.

– Jag blev ju avtryck uppe i kurvan. Sista femton meterna hade jag låsta hjul, men är det så de vill ha det så får de det. Jag stod på bromspedalen och då tänkte jag "är det så här det ska vara, då ger jag igen", säger Thomas Öhman.

Vad tycker du om smällen?

– Jag tog ju starten och var ren, så att om han kör fortare är det ju bara att han kör om. Han behöver ju inte trycka bort mig, för jag var klart före.

Protest och diskning

Och ett varv senare var det dags för Öhman att ge igen. Han var på Evertsson i baken, och pressade sig till slut förbi. Efter det följdes förarna åt två varv innan Evertsson tvingades bryta. Efteråt var Lyckseleföraren märkbart irriterad – men han fick svar på tal i depån. Eftersom Evertsson inte lämnade in någon protest så bedömde inte domarna situationen.

En protest kom det däremot in på Per Lidbergs bil. Han var den enda från Piteå MS som tog sig till final (2150cc), men väl där kom han sist – och efter protesten diskades han. Per Jonsson hade problem med bilen och körde inget under lördagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!