Olycksminuter förstörde kvällen för Hemmingsmark

Hemmingsmark hade västerbottniska Norsjö i säcken i deras egen högborg Rännaren, men glömde knyta åt. En halvtidsledning med 2-0 förvandlades på andra halvlekens sex inledande minuter till förlust med 2-3 i division 3-fotbollen.

Viktor Eliasson gjorde 2-0 till Hemmingsmark på straff. Då såg det bra ut. Men fem olycksminuter förstörde kvällen i Norsjö.

NORSJÖ2009-08-06 06:00
- Norsjö var hetare, och det är bara att gratulera dem till segern. Vi måste hem på kammaren och rannsaka oss själva. Vi är för bra för att vara så dåliga som vi var i andra halvlek, kommenterade Hemmings tränare Björn Israelsson.
Det syntes på Norsjö i första halvlek att laget hade sargat självförtroende efter deras negativa trend. Det gjordes enkla misstag av hemmalaget, och det kunde Hemmings utnyttja. I den 40:e minuten fick Andreas Viklund bollen till skänks på mitten, och kunde spela in till Peter Viklund som elegant klippte in ledningsmålet på volley.
Straffmål
Bara minuterna senare var det dags för nytt nätrassel då Viktor Eliasson utökade Hemmings ledning till 2-0 på en straff som förorsakades av en hands.
Norsjö gjorde ett par byten och vaskade om i laget till andra halvlek. Det fick önskad effekt, och gav Hemmings en mardrömsstart. Halvleken var inte ens minuten gammal när Andreas Bertils lyfte in 1-2-reduceringen.
Målet gav Norsjö luft under vingarna, och bara fem minuter efter reduceringen hade hemmalaget vänt på steken, 3-2.
Ju längre matchen led, desto mer flyttade Hemmings upp laget i jakten på en kvittering. Men närmare än ett stolpskott av Jimmy Lundmark i matchens 85:e minut kom inte Hemmings.
- Vi förlorade mot dem hemma, och det var tungt. Men det här var ännu tyngre. Vi trodde segern var klar i paus, och som vi agerar i andra halvlek så är vi inte förtjänta av poäng, tyckte en besviken Björn Israelsson.
Niklas var bäst
Bäst för dagen i ett blekt Hemmingsmark var Niklas Nilsson som jobbade och slet, och Peder Nilsson som kämpade tappert trots att han fick mycket stryk.
I Norsjö var mungiporna uppåt.
- Vi pratade om att spela enkelt och inte bjuda på något. Ändå är det vad vi gör i första halvlek. Till andra gjorde vi några byten och vaskade om i laget. Det fick önskad effekt, sa en nöjd Per-Erik Jonsson, tränare i Norsjö.
Målen: 0-1 (40) Peter Viklund, 0-2 (45) Viktor Eliasson, 1-2 (46) Andreas Bertils, 2-2 (49) Dennis Jakobsson, 3-2 (51) Pär Vidmark.
Domare: Lars Johansson, Lycksele.