Toppen för Munksund

Det var botten mot toppen som möttes i går kväll i division 4 södra, damer. Topplaget Munksund/Skuthamns SK hade inga problem att besegra bottenlaget IFK Arvidsjaur. Det blev vinst med 4-0 (1-0).

Munksund/Skuthamns SK besegrade IFK Arvidsjaur med med 4-0 och ligger därmed tvåa i division 4 södra. Här är Ida Sundqvist (i svartvitt) på väg att sätta bollen i mål, vilket betyder 1-0.

MUNKSUND2009-07-02 06:00
Munksund/Skuthamns SK fick en kanonstart. Redan i första minuten tog laget ledningen med 1-0, målskytt Ida Sundqvist.
Under halvleken radade hemmalaget upp flera farliga chanser men bollen ville inte in.
Istället fick svartvitt nöja sig med en 1-0-ledning i halvtid.
- Även om det bara var 1-0 så kändes det tryggt och som att vi skulle reda ut det i andra halvleken, säger MSSK-tränaren Mikael Ekberg.
Tog över
Och det gjorde MSSK. I andra halvleken tog laget över helt och hållet och målskyttet lossnade.
Amanda Persson satte 2-0, Frida Rosengren 3-0 och Madelen Carlsson 4-0.
- Det hade kunnat bli det dubbla men vi var inte tillräckligt kyliga i avsluten, säger Ekberg och fortsätter:
- Det känns skönt att avsluta med en seger innan sommaruppehållet.
Men faktum är att MSSK-tränaren hade förväntat sig en betydligt tuffare match.
-Jag var lite nervös i början för jag såg att de hade ett betydligt mer rutinerat lag nu än senast då vi mötte dem. De hade med flera som var födda på 80-talet.
Men det spelade ingen roll. MSSK var bättre och tog rättvist sin femte seger i serien och tre sköna poäng.
Tvåa i tabellen
Efter gårdagens vinst ligger MSSK:s damer på andra plats i tabellen med 17 poäng, bara två poäng efter serieledaren Blåsmark/Svensbyn 2. Dock har MSSK en match mer spelad.
- Vi tar en match i taget men nu när vi är i toppen så ska vi absolut kriga för serieseger, säger Ekberg.
Nu väntar sommaruppehåll för laget. Men den 28 juli smäller det igen, då ställs MSSK:s damer mot IFK Arvidsjaur på bortaplan.
Bästa spelarna i MSSK enligt tränare Ekberg var backen Bella Johansen, forwarden/ mittfältaren Ida Sundqvist, forwarden Amanda Persson samt forwarden Madelen Carlsson.
Ekberg ville även hylla IFK Arvidsjaurs mittback Elin Forsgren.
- Hon var duktig och höll ihop deras försvar bra. Utan henne hade nog siffrorna blivit större, säger han.
Nämnas skall även att IFK Arvidsjaurs tränare Christina Åhman, född-55, hoppade in i målet de sista 25 minuterna och räddade två frilägen.