Storpublik väntas när Jonsson går för topplats

I första deltävling i Norrlandsveckan i Kalix blev det en tredje plats för Per Jonsson från Piteå. När tävlingen nu skiftar till Piteå och sedan Skellefteå har han en klar målsättning. ''Helt klart har man kapacitet att köra final och sluta bland de bästa'', säger Jonsson.

Per Jonsson, Piteå MS

Per Jonsson, Piteå MS

Foto: Andreas Elvstrand

Motorsport2024-07-09 11:10

Nästa deltävling i Norrlandsveckan äger rum på onsdag i Piteå, en tävlingsort där det gått bra för honom tidigare.

– Känslorna är bra. Det gick bra i Kalix trots ösregn. I Piteå har jag vunnit ganska många tävlingar tidigare. Tittar man på historiken så brukar det gå bra. Det är många andra duktiga som är med och tävlar men om allt går som de ska siktar jag nog på en finalplats eller en vinst.

Även på turneringens sista bana, som ligger i Skellefteå, har Jonsson goda erfarenheter från.

– Det är en bana jag gillar. Det brukar gå bra där, den passar mig bra. Den är inte så snabb, utan mer kurvor och backar. De som har de värsta bilarna har inte lika stor fördel i Skellefteå som andra banor. Det blir hård konkurrens med duktiga toppförare från hela landet som är med och tävlar.

Jonsson försöker njuta så länge Norrlandsveckan håller på och har en klar målsättning för veckan.

– Det är en rolig vecka och man har alltid något att se fram emot. En av Sveriges största rallycrosstävlingar. Det är väldigt roligt att träffa många personer med samma intresse som man kan prata med när man är på banorna. Att nå en topp fem placering i alla deltävlingar känns rimligt. Önskan att vinna finns ju alltid, men det finns vissa eventuella hinder på vägen. Bilen kan gå sönder eller en krock kan uppstå.

undefined
Per Jonsson, rallycrossförare i Piteå Motorsällskap.

Jonsson har tidigare haft mycket problem med bilen, men under tävlingen i Kalix gick den felfritt hela vägen.

– Jag köpte den förra året. Efter det har i princip allt från motor till växellåda gått sönder. I juni deltog jag i en turnering i Kalix där jag fick punktering, men i senaste tävlingen gick det bra. Det känns som att man hittat svagpunkterna. Helt klart har man kapacitet att köra final och sluta bland de bästa.

Piteå Motorsällskaps ordförande Kurt Pettersson tror på både bra väder och publikmängd när tävlingen kör igång klockan 13 på onsdag.

– Vi brukar ha runt 2800-3000 besökare varje år. Vädret ser ju ut att bli bra så vi tror även på samma siffra i år. Förra året tappade vi ingen publik så vi utgår ifrån samma i år. Det är ganska exakt 80 bilar på plats som startar.

Sporten sänder hela Norrlandsveckan och onsdagens sändning från Piteå startar klockan 13.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!