Siktar högt i nya sporten – hoppas skrälla på SM-veckan

Efter många framgångsrika år inom isracing har Piteåkillen Tommy Carlström, som tävlar för NMS Boden, på senare år börjat med rally. "Resultaten har varit lite varierande än så länge. Det är mycket att lära", säger Carlström inför starten i SM-veckan i Umeå.

Sexfaldige guldmedaljören i isracing, Tommy Carlström, siktar mot stjärnorna när han ställer upp i rally-SM med sin Toyota Starlet.

Sexfaldige guldmedaljören i isracing, Tommy Carlström, siktar mot stjärnorna när han ställer upp i rally-SM med sin Toyota Starlet.

Foto: Privat

Motorsport2023-06-28 07:00

Parallellt med sina fem raka IS-SM-guld mellan 2015 och 2019, växte tanken fram om att testa på rally. 2021 satte Tommy Carlström till slut slag i verket. Han köpte en Toyota Starlet, renoverade den, och debuterade året efter.

– Det svåra är ju att lära sig lyssna på någon annan som säger hur man ska köra. Att köra bil är alltid att köra bil, men när man inte själv ser vad som kommer är det en utmaning att våga.

Med sig som kartläsare har han sin bror Mikael Christoffersson. Duon genomförde tidigare i juni sin första tävling för säsongen.

– Det gick sådär, vi hade lite tekniskt strul. Men vi körde ju mest för att bara köra av lite rost och få känna på en tävling innan SM-veckan.

Under SM-veckan i Umeå avgörs SM i rallycross på onsdagen. Från Norrbotten finns det utöver Carlström två representanter från NMS Boden (Rasmus Hansén och Peter Bäck) samt två från Piteå MS (Patrik Larsson och Jan-Olof Renberg).

Vad är din ambitionsnivå inom rally?

– Det började väl mest bara som en kul grej, men nu känns det ändå som att man vill försöka vinna någonting. Att få en medalj i en SM-vecka som detta hade varit drömmen.

Hoppas du kunna hota om medalj redan imorgon?

– Ja jag är väl dum nog att tro att jag har chansen så länge jag har en bra dag där allting fungerar. Det kommer vara sjukt svårt men det är ändå den approachen jag går in med, säger han och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!