Luleåspelaren berörd av branden: "En tragisk händelse"

Jonas Berglund växte upp i Älvsbyn som skakas av branden på Polarbröd. I morse vaknade han upp till nyheterna om händelsen.

Luleå Hockeys Jonas Berglund växte upp i Älvsbyn där branden på Polarbröd påverkar samhället.

Luleå Hockeys Jonas Berglund växte upp i Älvsbyn där branden på Polarbröd påverkar samhället.

Foto: Montage

Luleå2020-08-24 13:44

Han är född och uppvuxen i Älvsbyn men går snart in på sin fjärde raka säsong i Luleåtröjan. Måndagsmorgonen blev annorlunda för Luleåcentern Jonas Berglund eftersom mycket av nyheterna i landet handlade om den stora branden på Polarbröd. 

– Jag fick vet det i morse och det är en stor del av byn och en tragisk händelse. Så det är fruktansvärt tråkigt och jag hoppas att alla klarar sig bra innan de kan bygga upp det igen. Jag såg det på flera nyhetsartiklar och även på Nyhetsmorgon så man är lite chockad, säger Berglund. 

Han nämner att Polarbröd är arbetsgivare åt många i kommunen och är glad att ingen person kommit till skada. 

– Jag vet några som jobbar där men det är bra att alla klarat sig undan. Vi får se nu vad som händer och jag pratade bara lite med mina föräldrar innan vi körde träning. Farsan jobbar på Älvsbyhus som är granne med Polarbröd och som jag förstod var det inte mycket som kunde räddas. 

Berglund kommer från sin poängmässigt starkaste säsong på SHL-nivå då han på 49 matcher stod för 15 poäng (9+6) och även hade starka +17 i plus/minus-statistiken. Men något slutspel blev det inte för varken honom eller laget.

– Vi är ganska revanschsugna att få gå på is efter ett tråkigt slut. Det är lite smådetaljer som ska slipas och vi har väl som mål att vara bättre än förra året när vi slutade etta. Samtidigt är det många som värvat bra. För egen del var det en bra säsong från start till mål så jag vill bygga vidare på det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!