I Piteå var hon ensam startande i damklassen.
I Luleå var det 5 710 tjejer som ställde upp för att springa, jogga eller promenera runt den 5 km långa banan.
Vårruset är med andra ord ingen elittävling, snarare tvärtom.
- Visst, det här är i högsta grad ett motionslopp. Vi har ju inte ens någon officiell tidtagning och kommer inte att ställa i ordning någon resultatlista, säger Pernilla Martinsson, tävlingsledare från arrangörsklubben Stil (Studentidrotten i Luleå).
- Dom flesta som ställer upp ingår i något gäng med jobbarkompisar, berättar Pernilla.
Luleå nordligast
Vårruset arrangeras på totalt 18 platser i landet.Luleå är den nordligaste orten.
Över fem tusen tjejer i alla åldrar sökte sig alltså till Luleå igår kväll. De kom från hela Norrbotten och även ett ganska stort gäng från Skellefteå fanns på plats.
- Det här var sjätte gången vi arrangerar Vårruset, berättar Pernilla. Nu hade vi cirka 500 fler tjejer än ifjol, men det var inget deltagarrekord. För några år sedan var det över 6000 som ställde upp.
Redan ikväll drar Vårruset vidare. Då är det dags för ett lopp i Umeå och sedan går tåget vidare till Sundsvall, Uppsala, Stockholm och Visby innan Vårruset är över för den här säsongen.
Fyra grupper
De nästan sex tusen tjejerna i Luleå var uppdelade i fyra startgrupper: springa, jogga, lunka och gå.Allra snabbast i "springagruppen" var alltså arvidsjaurtjejen Karin Nilsson, som tävlar för Slagnäs.
Hon var sju sekunder före Anna Tano-Nordin, Luleå, i mål.
Segertiden var 17.48 minuter.
- Den tiden är jag helt klart nöjd med, sa Karin, som skaffade sig en lucka efter halva loppet.
- Jag gjorde ett ryck i en uppförsbacke och fick ett försprång som jag sedan lyckades hålla hela loppet ut, sa Karin.
Trea, distanserad med 50 sekunder av Karin, var en annan tjej från Luleå, Maija Henriksson.
Benhinnor
Karin har haft problem med skador de senaste åren.- Det har gått tungt för mig i fyra år, menar hon. När det gäller löpningen är det benhinnorna som krånglat. Jag har inte alls kunnat träna lika mycket som jag önskar.
Karin satsar också på skidåkning där hon tävlar för Luleå-Gjutaren.
- Där har det också gått tungt. Jag har bland annat varit tvungen att operera bägge handlederna, berättar Karin.
Men nu känner sig Karin i bättre form än på länge.
- Jag hoppas jag blivit klokare de senaste åren och lyssnar mera på kroppen. Tidigare var jag alldeles för otålig och tränade på trots att jag hade ont i benhinnorna. Det var inte alls bra, till sist blev det ju överbelastning, säger Karin.
Vinna igen
Nästa uppgift blir Tjejjoggen i Sjulsmark.- Jag har vunnit där tre gånger, men det är ett tag sedan sist. Nu ska jag försöka vinna igen, säger Karin.
- Men det blir tuffare motstånd där än idag. Marie Eriksson, Tväråselet, som nu bor i Umeå, ska ställa upp. Jag har förlorat mycket mot henne de senaste åren, men nu känner jag mig som sagt i bättre form än på länge.
När det gäller löpning vill hon hemskt gärna också vinna en deltävling av Gåsrundan hemma i Arvidsjaur.
Och när det gäller skidåkning till vintern har hon ett givet mål - Vasaloppet.
- Jag har varit med en gång tidigare och då gick det ganska bra. Men nu blir det ännu allvarligare. Den här gången ska jag i första hand tävla mot lillebrorsan Patrik, 18 år. Det kommer att bli en riktig prestigekamp, skrattar Karin.